2019-ben a megszokottnál korábban, április 3–7. között rendezi a Hungexpo a CONSTRUMA otthonteremtési kiállítást a Budapesti Vásárközpontban. Az építőipar hazai csúcsrendezvénye ezúttal is egy időben több kiállítást foglal magában: a CONSTRUMA mellett a lakberendezéssel foglalkozó OTTHONDesign, a két évenként sorra kerülő HUNGAROTHERM és a CONSTRUMA Kert várja a vendégeket.

A CONSTRUMA az elmúlt években – részben a gazdasági körülmények változásának, részben a piaci igények hatására – komoly átalakuláson ment keresztül. A legnagyobb magyarországi építőipari szakkiállítás mára komplex, több területet átfogó, a látogatók számára széles palettát kínáló, a jövő trendjeit megismertető otthonteremtési kiállítási csokorrá és szakmai fórummá vált, amely egy helyen, egy időben, ebben a formában egész Kelet-Közép-Európában egyedülálló. A kiállítás jelentőségét mutatja a közel 20 országból ékező csaknem 550 kiállító és az immár évek óta 45-50 ezres látogatói szám. A CONSTRUMA és a hozzá kapcsolódó kiállítások a Hungexpo Budapesti Vásárközpont mind az 5 pavilonját és a szabadterületek nagy részét is magukba foglalják.

A hazai építőipar elmúlt években tapasztalható fellendülése, a megélénkült piac komoly kihívásokat teremtett a cégeknek, piaci szereplőknek. A nehézségek ellenére is komoly fejlődést produkált az ágazat, és az előrejelzések szerint ez a trend fennmarad. A CONSTRUMA a szakemberek számára kiváló alkalmat teremt egységnyi idő alatt a lehető legtöbb adat és információ begyűjtésére, kapcsolatépítésre és üzletkötésre.

Szakmai programok

A Hungexpo minden évben nagy hangsúlyt fektet az építőiparban dolgozó szakemberek szakmai fejlődésre is. Ennek érdekében szakmai partnerei segítségével olyan konferenciákat és workshopokat kínál a látogatóknak, melyek a legújabb tendenciákról, a technológiai újdonságokról és aktuális szakmai kérdésekről szólnak. A kiállítás első három napja csak a szakmáé, a hétvége pedig – szokás szerint – a nagyközönségé. A szakmai napokon – a nagy sikerre tekintettel – ismét lesznek vezetett „túrák” olyan témákban, mint a nyílászárók, árnyékolók, tetők és tetőterek, falak és szigetelések, a megújuló energia és az új szabályozók, valamint a légtechnika.

A konferenciák és workshopok közül idén kiemelkedik az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által rendezett Az építésgazdaság lehetőségei című konferencia és panelbeszélgetés, valamint a SMART CITY konferencia – Önkormányzati Akadémia, amelyen a gazdaságos energia felhasználás és irányítás területén megvalósult és Magyarországon megvalósítható projekteket mutatnak be az előadók.

HUNGAROTHERM

Tizedik alkalommal rendezi meg idén a Hungexpo a HUNGAROTHERM szakkiállítást. Idén a légtechnika lesz a középpontban. Az épületgépészetnek ez az ága hozza ezúttal a legtöbb kiállítót A HUNGAROTHERM részeként a Reneo-n a napelemes és hőszivattyúval megjelenő cégek képviseltetik magukat nagy számban. A D pavilon egyik kiemelt programja, a napelem szerelő képzés is a napelemes szakembereket szólítja meg. Hétvégén pedig kifejezetten az építkező nagyközönségnek szóló napelemes bemutatót tartanak. Ugyanebben a pavilonban lesz az ÖkoCity bemutatóház, ahol a látogatók a közel nettó nulla energiafelhasználás innovatív megoldásaira kaphatnak gyakorlati jellegű válaszokat.

A pavilonban felállított workshopban 5 napon keresztül előadások segítik a szakembereket, illetve hétvégén a nagyközönséget.

Az OTTHONDesign kiállításon a Bútorszövetség ebben az évben is számos nívós programmal várja látogatókat. A Szövetség célja a teljes faipari szakmát megmozgató rendezvénysorozat létrehozása. Idén is lesz WoodLike workshop, ismét bemutatkozik az Innowood és a Szövetség ezúttal is itt tartja éves közgyűlését és szakmai konferenciáját, melynek címe Fenntarthatóság és zöld megoldások a faiparban. Külön érdekessége lesz az idei közreműködésüknek egy mini kiállítás Zöld bútor címmel.

A CONSTRUMA Kert kiállításhoz is számos szakmai konferencia és előadás kapcsolódik. Ezek közül a legkiemelkedőbb a GREEN CITY konferencia, mely nemzetközi előadókat is felvonultat, így nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi trendeket is bemutatja.

Hagyományosan a kiállítás megnyitóján (április 3. 11:00 óra) adják át a CONSTRUMA és a HUNGAROTHERM Díjakat. A díjakra azok a kiállítók pályázhattak, akik az elmúlt évben új termékkel léptek a piacra. Összesen 5 db CONSTRUMA és 3 db HUNGAROTHERM Díj kerül átadásra.

Készpénzmentes fizetés

2019. január 1-től a HUNGEXPO Budapest Vásárközpont rendezvényei teljesen készpénzmentessé válnak. Az eddig részben bevezetett HelloPay „Cashless rendszer” felhasználási területe kibővül, így a helyszínen a pénztárakban vásárolt rendezvény belépőjegyekért, a parkolásért, valamint a területen lévő vendéglátóhelyeken készpénz helyett érintéses bankkártyával, vagy HelloPay kártyával fizethetnek a látogatók.

Nyitvatartás

  • Szakmai napok: április 3-5., naponta 9:00 -18:00 óráig
  • Nagyközönség napok: április 6-7., naponta 9:00 -18:00 óráig (vasárnap 17:00 óráig)

További információ: www.construma.hu

 

Forrás: Hungexpo

ÜZENET KÜLDÉSE

Kérjük, írja be hozzászólását!
Kérjük, adja meg nevét