2019 januárjában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 29,1%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. Mindkét építményfőcsoport termelésének volumene nőtt: az épületeké 28,2, az egyéb építményeké 32,2%-kal. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 9,8%-kal emelkedett az előző havihoz mérten.

2019 januárjában az előző év azonos hónapjához képest mindkét építményfőcsoport termelésének volumene bővült: az épületeké 28,2, az egyéb építményeké 32,2%-kal. Az épületeknél ipari és irodaépületek építése, az egyéb építményeknél pedig továbbra is út- és vasútépítések eredményezték a növekedést.

Az építőipar ágazatai közül a termelés volumene az épületek építésében 24,5, az egyéb építmények építésében 104,8, a speciális szaképítésben 16,8%-kal nőtt.

A megkötött új szerződések volumene 16,9%-kal emelkedett, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 30,8%-kal nagyobb, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 24,0%-kal kisebb volt az egy évvel korábbinál. Az épületek körében ipari, kulturális és sportlétesítményekre kötöttek nagy értékű szerződéseket.

Az építőipari vállalkozások január végi szerződésállományának volumene 1,0%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 30,5%-kal nagyobb, az egyéb építményeké 7,4%-kal kisebb volt, mint 2018. január végén.

További információ: www.ksh.hu

Forrás: KSH

ÜZENET KÜLDÉSE

Kérjük, írja be hozzászólását!
Kérjük, adja meg nevét