Kevesebb energiaköltség és több higiénia – A levegő párásítás új útjai

959

A magasnyomású fúvókával történő, direkt helyiség párásítás a levegő párásítás új módja számos ipari és irodai alkalmazás esetében. Az előnyei közé tartozik az egyszerű beépítés, a biztonságos vezérlés, az alacsony energiaköltségek és a nagyon jó higiénia.

A direkt helyiség párásítás esetében a levegő párásítók a klímaberendezésbe történő, központi beépítés helyett közvetlenül a párásítandó helyiségbe kerülnek beépítésre. A kis méretű, falra vagy mennyezetre szerelt levegő párásítók szükség esetén mikrofinomságú ködöt permeteznek szét, amelyet a helyiség levegője azonnal felvesz, és egyenletesen eloszlik a helyiségben. A mikrofinomságú párásítást a magasnyomású technológia biztosítja, amely a vizet 85 bar üzemi nyomáson préseli keresztül a nagy teljesítményű fúvókákon. A magasnyomású pumpa energiafogyasztása mindössze 700 W, ami a gőz- és sűrített levegőrendszerekhez képest nagyon alacsony.

EGYSZERŰ TELEPÍTÉS

A szellőztetés és a víz szétválasztásával a rendszerek a klímaberendezéstől függetlenül, csekély építési erőfeszítéssel beszerelhetők. A központi vízelőkészítés speciális, magasnyomású tömlőkön, illetve elektromos és vezérlő vezetékeken keresztül kapcsolódik a decentralizált levegő párásítókhoz. Az egyszerű és rugalmas beépítés a direkt helyiség párásítást különösen utólagos beépítés esetén teszi érdekessé.

A MEGFELELŐ VÍZ

A minőség és a higiénia szempontjából döntő fontosságú a vízelőkészítés. A kezeletlen víz nem alkalmas a levegő párásítására. Ennek oka a víz számos összetevője: a baktériumok, csírák, lebegő anyagok, sók és más ásványok veszélyesek lehetnek az egészségre és a gépek működőképességére. Ezért a vizet úgy kell előkészíteni, hogy ne jusson további por a helyiségbe. Ennek előfeltétele a többfokozatú vízelőkészítés, amely megtisztítja, fertőtleníti és teljesen ásványmentesíti a vizet.

HAJSZÁLPONTOSAN

A szükséges relatív páratartalmat digitális vezérlőrendszerek szabályozzák, amelyek folyamatosan felügyelik a helyiségek klimatikus viszonyait, és állandó páratartalom-szintet biztosítanak. A levegő párásítók aktiválása hajszálpontosan a beállított célérték alatt történik. Mivel a direkt helyiség párásításhoz egyedileg definiált párásítási zónák kerülnek meghatározásra (szintek, irodák, gyártócsarnok), így a különböző felhasználású helyiségekben különböző célértékek valósíthatók meg.

A direkt helyiség párásítással kapcsolatosan további információkat itt talál: https://www.condair-systems.hu/informaciok vagy www.condair-systems.hu

ÜZENET KÜLDÉSE

Kérjük, írja be hozzászólását!
Kérjük, adja meg nevét