A 2018-as év vége két fontos előrelépést is hozott a LEED Platinum környezettudatos tanúsítást megcélzó, fenntartható, többfunkciós kereskedelmi és luxus lakóingatlan, a Szervita Square Building projekt számára, amelyet 2020-ban tervez átadni a fejlesztő, a Horizon Development. A projekt tulajdonosa – az SZ8 Ingatlanfejlesztő Befektetési Alap – finanszírozási együttműködést írt alá a projekt megvalósítására az UniCredit Bank Hungary Zrt.-vel, majd az épület teljes irodaterületére (4 szint, 8.500 m2) előbérleti szerződést kötött a SPACES márkával.

A 14.900 m2 alapterületű Szervita Square Building Budapest belvárosának legnagyobb érdeklődéssel várt prémiumfejlesztése. Az épület földszintjén, mezzaninján és -1-es szintjén kiskereskedelmi szolgáltatások várják majd a nagyközönséget; az 1., 2., 3. és 4. emeleten irodaterek kerülnek kialakításra, míg az 5. és 6. emelet luxuslakásoknak ad majd helyet. A modern, 7-emeletes épület – különleges formavilágával, könnyed, éteri szerkezetével, lágy homlokzatkontúrjaival és tükröződő felületeivel – organikusan illeszkedik a híres szecessziós épületek által meghatározott építészeti környezetbe. A -2, -3, -4 és -5 mélygarázsszintek mind a lakosság, mind a ház bérlői és tulajdonosai számára parkolási lehetőséget biztosítanak majd. Az épület előtti park hiánypótló közösségi térként járul majd hozzá ahhoz, hogy a Szervita tér belvárosi találkozóponttá válhasson.

Kovács Attila MRICS, a Horizon Development ügyvezető partnere így méltatta a nemrégiben aláírt két szerződés jelentőségét: „Nagy örömmel tölt el, hogy folyamatban lévő prémiumfejlesztésünk, a Szervita Square Building finanszírozása kapcsán az UniCredit Bankkal sikerült szerződést kötnünk. Ez a projekt – amely már koncepciófázisban is számos építészeti és ingatlanfejlesztési díjat nyert el – portfóliónk ékköve lesz, és maximálisan hiszünk mind kereskedelmi létjogosultságában mind pénzügyi sikerében. A 4-szintnyi irodaterületet teljes egészében és kizárólagosan bérlő SPACES megelőlegezett bizalma, valamint az az intenzív kereslet, amit már most is tapasztalunk az ingatlan iránt, nem hagy kétséget afelől, hogy mind a kiskereskedelmi területek bérbeadása mind a luxuslakások értékesítése szintén visszaigazolja majd fejlesztői ambícióinkat és az UniCredit Bank projektünkbe vetett hitét. Ami a fejlesztési folyamat aktuális állását illeti, a szerkezetépítési fázist 2020 első negyedévében tervezzük lezárni, a teljes alapépítményi belső kialakítás véglegesítését pedig2020 negyedik negyedévére tűztük ki célul.

Az IWG Hungary (a SPACES és a Regus koncepciótulajdonosa) képviseletében Ispánki Nikoletta Country Manager mondta el, hogy miért esett választásuk elsőként a Szervita Square Building-re, amikor innovatív és kreatív munkahelyi koncepciójuk magyarországi bevezetéséheza tökéletes helyszínt keresték. “A SPACES az IWG prémium co-working és szolgáltatott iroda márkája, amely 11 éve került bemutatásra 2008-ban megnyitott amsterdami irodánkban. Az utóbbi évtizedben világszerte több mint 240 irodát alakítottunk ki azzal a céllal, hogy ügyfeleink számára olyan ideális méretű, flexibilis és személyre szabott irodai környezetet biztosíthassunk, ahol az elsődleges szempontok közé tartozik az inspiráló közeg, a komfortérzet és a közösség ereje. A Szervita Square Building kizárólagos irodabérlőjeként tökéletesen meg vagyunk arról győződve, hogy a SPACES márka tovább erősödik majd a magyar főváros legjobb belvárosi lokációjának, illetve a prémium épület műszaki és esztétikai kiválóságának köszönhetően.

Pető Gábor, az UniCredit Bank Hungary Zrt. ingatlanfinanszírozási igazgatója a projekt kiemelkedő értékét hangsúlyozta: „Az ingatlanfinanszírozási piac egyik vezető bankjaként az UniCredit büszke arra, hogy a legnagyszerűbb fejlesztési projektekben vehet részt finanszírozó partnerként. Két korábbi sikeres együttműködést követően a Szervita Square Building lesz a harmadik projektünk a Horizon Development finanszírozási partnereként. Az a tény, hogy ilyen kiemelkedő fejlesztéseket finanszírozhatunk, hozzájárult ahhoz, hogy az UniCreditet 2018-ban „Az év finanszírozója”-ként ismerték el Magyarországon a PortfolioProperty Awards keretében.

www.szervita.com

 

Forrás: Horizon Development

ÜZENET KÜLDÉSE

Kérjük, írja be hozzászólását!
Kérjük, adja meg nevét