ÁTADTÁK A “SOKSZÍNŰ Fugaformák” design pályázat DÍJAIT

968

Nemcsak felhasználni, hanem alkotni! Így fogalmazható meg a Murexin Kft. és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. közös design tervpályázata, amelyet az építőanyagok újszerű felhasználási lehetősége ihletett. A kreatív gondolkodást és a művészi megoldásokat ötvöző pályázat legjobbjait díjazták.

A pályázatot 2018-ban első alkalommal írta ki a LAFARGE Cement Magyarország Kft. és a Murexin Építőanyaggyártó és Kereskedelmi Kft. A design pályázat célja, hogy olyan alkotások szülessenek, amelyek a termék eladáshelyi megjelenését, bemutatását támogatják, miközben design tárgyként is funkcionálnak.

Hogyan látják termékeinket mások? – Ez a kérdés fogalmazódott meg bennünk. Egy különleges látásmód mindig hozzá tud tenni a számunkra már megszokott termékekhez, annak bemutatási módjához. Ezért döntöttünk a pályázat kiírása mellett.” – foglalja össze Czili Aladár, a Murexin Kft. ügyvezető igazgatója.

A pályázók számos érdekes, olykor meglepő alkotással készültek. A különbözőség mellett azonban egy dologban megegyeztek: az ötletességben! Pontosan ez az, amit a pályázat kiírói szerettek volna: a Murexin FM 60 Prémium Fugázót, mint építőanyagot és annak felhasználását kreatív módon tudják a jövőben bemutatni.

A Királyegyházi Cementgyár működése óta elkötelezett az építőanyagok újszerű, design termékként történő felhasználása és a fiatal generációk támogatása mellett. Éppen ezért nagy öröm számunkra, hogy a tervpályázat kapcsán ezzel a két kiemelt területtel együtt foglalkozhatunk, és új lehetőséget biztosíthatunk a képzőművészek, designerek számára.” – számol be Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Értékesítési és marketing igazgatója.

A szakmai bíráló bizottság több szempont alapján döntött: az egyedi, újszerű megjelenítés mellett a funkcionalitás, azaz a fugázó eladáshelyi bemutatásának megvalósítása is kiemelt szempont volt.

A kreatív pályázat fődíjátTóthmátyás Edit, Tóth Zsófia és Molnár Ferenc közös alkotása, a „Kalendárium” elnevezésű terv kapta. A zsűri egyöntetű véleménye, hogy a benyújtott projektötletek közül ez alkalmas a leginkább a fugázó értékesítésének támogatására, és egyúttal egyedi kivitelezésének köszönhetően akár használati tárgyként is funkcionálhat.

 

A design pályázat további díjazottai: Huszár Fanni és Illés Ákos által készített „Cement kirakós”, valamint az első helyezett alkotás tervezőinek „Cilinder” pályázata. Míg az előbbi pályamunkánál a zsűri az anyaghasználatot, addig utóbbinál a design termékként való hasznosítást emelte ki.

A szakmai zsűri Leyer Kornél design tervét különdíjban részesítette, annak kreatív látásmódja, valamint anyaghasználata miatt.

 

További információ: www.lafarge.hu, www.murexin.hu

 

Forrás: LAFARGE Cement Magyarország Kft.

ÜZENET KÜLDÉSE

Kérjük, írja be hozzászólását!
Kérjük, adja meg nevét