A Magyar Építész Kamara, a Magyar Mérnöki Kamara, a Soproni Egyetem, a Fadoktor Mérnöki Iroda Kft. és a Mindigfa Bt. közös szervezésében 2019. február 1-én kerül megrendezésre Sopronban az „ A jövő környezettudatos játszótér és tájépítészete” konferencia.

            MÉK: 2,5 pont (2018/305)

A konferencia kiemelt célja az erdők közjóléti tevékenységében, a táj- és kertépítészetben, a játszóterek és szabadidőparkok tervezésében, létesítésében és fenntartásában résztvevő tervezők, kivitelezők és beruházók meghívása közös gondolkodásra, tapasztalatcserére. A helyszín kiválasztása nem véletlen. A konferencia helyszíne a Soproni Egyetem reprezentatív épülete, ahol összekapcsolódik az erdészeti és faipari mérnöki oktatás, kutatás és fejlesztés valamint a tradíciók. Az erdők, a zöld közterületek, a faanyag, mint természetes kertépítészeti alapanyag, a környezetvédelem és a környezettudatos tájépítészet egymással kéz a kézben jár, de ilyen jellegű együttműködés szervezetten csak egyes projektek esetében valósult meg eddig.

Helyszín: Soproni Egyetem, Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, B/7 terem (9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.)

Időpont: 2019. február 1.

Sopron városa, a soproni erdők együttműködve a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt-vel ezen a területen hazai viszonylatban is élen jár. A szervezők célja, hogy mind a helyszín, mind az előadások színvonala alapján egységes képet kaphassanak a résztvevők olyan táj- és kertépítészeti területekről, projektekről, ahol a jövő kihívásai, a modern tervezési szemlélet és anyagok valamint a környezettudatosság és környezetvédelem egységes formában jelenik meg az előadások és a beszélgetések keretében.

A konferencia fővédnöke:

  • Nagy Gyula, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke,
  • Prof. Dr. Náhlik András rektor, Soproni Egyetem

A konferencia védnöke:

  • Dobó István MMK Erdőmérnöki, Faipari és Agrárműszaki Tagozat elnök

Tervezett program:

9:30 – 10:00 Regisztráció

10:00 – 10:25 MegnyitóNagy Gyula MMK elnök, Dr. Alpár Tibor László SOE rektor-helyettes

10:25 – 10:50 Környezettudatos és innovatív szabadidőparkok létesítése és fenntartása erdei környezetbenDr. Németh László okl. faipari mérnök, c. egyetemi tanár, ügyvezető, Fadoktor Mérnöki Iroda Kft.

10:50 – 11:15 Környezettudatos és innovatív szabadidőparkok létesítése és fenntartása közterületekenMakove Zsolt okl. faipari mérnök, ügyvezető, Mindigfa Bt.

11:15 – 11:40 A faanyag felhasználásának lehetőségei a játszótér- és tájépítészetbenProf. Dr. Németh Róbert egyetemi tanár, SOE SKK

11:40 – 12:05 Szabványváltozás a játszóterek tervezésében és építésébenVégh Péter osztályvezető, TÜV Rheinland InterCert Kft.

12:05 – 13:30 Szendvics ebéd Sopron Károly-kilátó, közben Erdei Szabadidőpark és Tornapálya megtekintéseBánáti László TAEG Zrt., parkerdei igazgató

13:30 – 13:55 Budapest, Városliget fejlesztési koncepciójaSzloszjár György táj- és kertépítész mérnök

13:55 – 14:20 Budapest, közterületek kert- és tájépítészeti tervezésePápai Vera táj- és kertépítész mérnök, Főkert Tervező Stúdió Kft.

14:20 – 14:45 Természetközeli szabadidőparkok tervezése Nyugat-MagyarországonHencz Helga táj- és kertépítész mérnök, Kertművek Kft., ügyvezető

14:45 – 15:00 Kávészünet

15:00 – 15:25 Innovatív térburkolatok – a PLATIO napelemes térburkolat bemutatása Ilyés Miklós tájépítész, Innovatív Térburkolatfejlesztő Kft.

15:25 – 15:50 Terméskő burkolatok építése -gyakori tervezési hibákKopcsa Péter ügyvezető, Mozaik Classic Kft.

15:50 – 16:15 Öntött gumiburkolatok építése és fenntartásaBabinecz István, Hírös Park Kft.

16:15 – 16:45 A konferencia zárásaDr. Németh László

17:00 – Borkóstolás igény szerint egy reprezentatív soproni borozóban

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A részvételi létszám limitált.

A szervezők kérik, hogy az érdeklődők a regisztrációt 2019. január 15., 16.00 óráig tegyék meg. A jelentkezéseket beérkezési sorrendben rögzítik.

A jelentkezők az alábbi linken regisztrálhatnak: https://fadoktor-mi.hu/konferencia

További információ:  info@fadoktor-mi.hu

 

Forrás: Fadoktor Mérnöki Iroda Kft.

ÜZENET KÜLDÉSE

Kérjük, írja be hozzászólását!
Kérjük, adja meg nevét