A sikeres vállalatok egyre több figyelmet fordítanak a munkavállalók jólétére, mivel a gazdasági változások kihatnak a dolgozók munkahelyi és szociális körülményeire. Az idén 30 éves Daniella Villamosság a nehéz gazdasági helyzetben anyagi hozzájárulással is segíti munkatársait. A munkavállalói elégedettség elérése mellett a cég életében fontos szerepet játszik a jótékonykodás is. A legutóbbi, UNICEF Magyarországgal közösen szervezett adománygyűjtő akciójuk során közel 3.5 millió forint támogatás gyűlt össze a rászoruló gyerekek számára, ami tovább emelkedhet.

A cég üzleti webes rendelési sorok alapján kalkulált, majd önerőből megduplázott támogatási összeggel nem ért véget az UNICEF Magyarországgal közösen szervezett adománygyűjtés. A jótékonyság a Daniella Villamosság telephelyein kihelyezett gyűjtőpontokon folytatódik, a nagyvállalat 31 telephelyén megállító táblákat és QR kóddal ellátott plakátokat helyeznek el. Így a közel 3.5 millió forintos támogatás mértéke még nagyobb arányú lehet – közölte a Daniella.

Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója

“Nagyon jó érzés látni mind a magánszemélyek, mind pedig a vállalatok társadalmi felelősségvállalásra való nyitottságát és segítőkészségét. A Daniella Villamosság nagylelkű adománya is erről tesz tanúbizonyságot. Támogatásukkal az UNICEF 2023-ban is folyamatos és kiszámítható segítséget tud nyújtani a gyerekek alapvető szükségleteinek biztosításához, ami különösen fontos számunkra, mert hisszük, hogy az oktatás, az egészségügyi ellátás és a megfelelő életkörülmények biztosítása minden gyerek alapjoga. Számítunk a Daniella Villamosság együttműködésére a jövőben is közös jó ügyekben, valamint hasonló, példamutató vállalatok támogatására minden gyerekért.” – emelte ki Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

Kiemelt fontosságú a munkavállalói elégedettség

Az idén 30 éves fennállását ünneplő Daniella Villamosság hangsúlyozta, a gyermekek támogatásán túl a cég életében kiemelten fontos a dolgozók elismerése is. A nehéz gazdasági helyzetben bruttó 200.000 forint egyszeri bértámogatással igyekszik segíteni munkavállalóit. A nagyvállalat ügyvezetője, Hadnagy Ernő szerint a változó világban kiemelten fontos lett, hogy a cég juttatásainak versenyképességét megőrizzék.

Hadnagy Ernő, a Daniella Villamosság ügyvezetője

“Piacvezető pozíciónk nagyban köszönhető a kollégáink áldozatos munkájának, szakértelmének és lojalitásának. Felelős piaci szereplőként úgy gondolom felelősséggel tartozunk munkavállalóink és egyben családtagjaik jólétéért is. Családias működésünk értékei ebben rejlenek, így arra törekszünk, hogy ebben a gyorsan változó világban stabil munkáltatói és anyagi hátteret tudjunk biztosítani minden Daniellás dolgozónak.” – mondta a cégvezető.

A vállalat közleményében közölte, az egyszeri bruttó 200.000 forintos bértámogatás mellett számos módon kedvez a munkavállalóinak. Több más mellett törekszenek a családias hangulat megőrzésére – például rendszeres családi napok szervezésével -, a kiterjedt képzési rendszer mellett hozzájárulnak a kollégák továbbtanulásához, képzéseihez, a kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégákat pedig díjazzák.

Az ügyvezető elmondta, fontosnak tartja, hogy az emberek a nagyvállalatnál azt mondhassák, ez egy jó munkahely, szeretnek itt dolgozni, és nem akarnak váltani. Dani-Vastagh Edina HR vezető úgy véli, a cégnél kiemelt helyen szerepel az emberek tisztelete, és ezzel összhangban munkavállalóikra nem erőforrásként, hanem emberként tekintenek. Mint mondták, tisztában vannak vele, hogy sikerük nem csupán elégedett partnereik és beszállítóik bizalmán múlik, hanem annak nélkülözhetetlen eleme a kollégáik bizalma és lojalitása is.

A jövőbeni irányok kijelölése hiába történik meg felsővezetői szinten, ha nincs kivel elindulni az úton. Amennyiben nem foglalkozunk munkatársaink véleményével, úgy előfordulhat, hogy azt gondoljuk minden rendben a szervezetünkben és csak az új irányok megvalósítására kell hangsúlyt fektetni, azonban dolgozói szinten más utak rajzolódnak ki. Mindig fontosnak tartottam, hogy monitorozzuk dolgozóink motivációját és elégedettségét – és közösen fejlődjünk és tűzzünk ki célokat.” – hangsúlyozta Hadnagy Ernő ügyvezető.

Forrás: Daniella sajtóanyag