Október 29-én tartotta a Danube Truck Magyarország Kft. az új IVECO S-WAY magyarországi premierjét. Az ígéretes újdonságot Zákány Zoltán ügyvezető igazgató és Kasztreiner Péter értékesítési vezető mutatta be a sajtó képviselőinek. A kiállított demojárművek segítségével a látogatók testközelből is megismerkedhettek az új tehergépjárművel.

Zákány Zoltán ügyvezető igazgató

E bemutatójával a márka új IVECO WAY nehézkategóriájú típuscsaládját vezeti be Magyarországon. Az új termékek jelentős előrelépést képviselnek az ügyfeleknek kínált, üzleti és környezetvédelmi szempontból egyaránt hosszú távon fenntartható, integrált szállítási megoldások felé. Ebben a kapcsolódó szolgáltatások már-már nagyobb jelentőségűvé lépnek elő, mint maga az alaptermék.

 

IVECO S-WAY – az elkövetkező évtized nehézkategóriájú IVECO tehergépkocsija

Az IVECO S-WAY a korábbi generációkban bemutatott valamennyi fejlesztést felvonultatja, azokat a járművezető és az üzemeltető igényei szerint kialakított, teljesen új fejlesztésű vezetőfülkével egészíti ki. Napjaink intenzív piaci versenyében a logisztikai szolgáltatók igénye a flottáik tekintetében a kiemelkedő üzemidő, a gazdaságosság és a termelékenység, s az új IVECO S-WAY tökéletesen megfelel ezen elvárásoknak. Ennek érdekében különböző megoldások és szolgáltatások semmi mással össze nem vethető, teljes körű csomagjával szolgál.

Kasztreiner Péter értékesítési vezető

Ezt a vezetőközpontúság, a fenntarthatóság és a teljes birtoklási költség (Total Cost of Ownership; TCO) mérséklését célzó, új és kiterjesztett összeköttetési megoldások jellemzik. Vagyis az IVECO ajánlata jóval több csupán a terméknél: olyan üzleti modellt kínál, amely a jármű teljes élettartamára kiterjed, és hatékonyan segíti az IVECO ügyfeleit, hogy megfeleljenek megrendelőik elvárásainak.

Az új fülke vezetőközpontú kialakítása tágas térkínálatával, kiemelkedő ergonómiájával és a funkcionalitást kényelemmel ötvöző, átgondoltan megtervezett elrendezésével első osztályú munka- és pihenési körülményeket biztosít. Megerősített szerkezetével (amely megfelel az ENSZ-EGB 29.03 számú rendelet fülke-ütközésbiztonsági szabványának) és a minden körülmények között, valamint minden irányba kedvezőbb kilátással a járművezető biztonságát is kiemelten kezeli.

A teljes egészében új fejlesztésű fülke kialakítása során az IVECO tervezői minden lehetőséget megragadtak az üzemeltető nyereségét szolgáló költségcsökkentésre és a termelékenységének növelésére. Az új dizájnt még kedvezőbb légellenállási tulajdonságok jellemzik, akár négy százalékkal növelve tovább a típus eleve kiváló üzemanyagtakarékosságát.

A kis teljes birtoklási költséghez (TCO) olyan megoldások is hozzájárulnak, mint például a javítási költségeket jelentősen csökkentő, többrészes lökhárító, amelyben sérülést követően csupán az érintett elemet szükséges kicserélni.

IVECO S-WAY – a 100 százalékban hálózatba kapcsolt tehergépkocsi

Az IVECO S-WAY új, fejlett Connectivity Box összeköttetési modulja a hálózatba kapcsolás rendkívül nagy teljesítményű alapeszköze. Ez a meghatározó újdonság valós időben gyűjti, dolgozza fel, illetve továbbítja az adatokat. A Microsofttal együttműködve kifejlesztett szolgáltatásplatformon keresztül biztonságos adattárolást és -kezelést, valamint számos értéknövelő szolgáltatást kínál. Használatával a járműüzemeltetők és a gépkocsivezetők a MyIVECO felhasználóbarát kialakítású portálján és alkalmazásán keresztül mobileszközről vagy számítógépről is folyamatosan kapcsolatban maradhatnak a teherautóikkal.

Az IVECO S-WAY a gépkocsivezető fedélzeti munkakörülményeinek javítására is felhasználja az összeköttetést – fejlett vezetői segédrendszereket és a vezetési stílust fejlesztő megoldásokkal kiemelkedő vezetési élményt kínál. Ezt olyan – a felhasználóbarát MyIVECO EASY Way alkalmazás segítségével elérhető – szolgáltatásokkal egészíti ki, amelyek a megerőltetéstől mentes és hatékony munkában segítik a sofőröket.

Az IVECO S-WAY fejlett hálózatba kapcsolási megoldásait a logisztikai szolgáltatók munkájának támogatását is szem előtt tartva fejlesztették ki. Az üzemidő maximalizálásával, a My IVECO Way Solutions használatával nyújtott egységes és előrelátó karbantartással, valamint kedvező teljes birtoklási költséggel (TCO) biztosíthassák a vállalkozás nyereségességét.

Az új típus fejlett összeköttetési megoldásai prémiumszínvonalú és személyre szabott szolgáltatások új, modulrendszerű kínálatát is elérhetővé teszik – a járműpark teljesítményének és hatékonyságának optimalizálásara. Ilyen szolgáltatás például a professzionális üzemanyag-tanácsadás, valamint a flottamenedzsment és -karbantartás.

IVECO S-WAY – a hosszú távon fenntartható tehergépkocsi

Az új IVECO S-WAY a márka nehézkategóriájú típusainak hosszú távú fenntarthatóság terén elért eredményeire épít. Tovább mérsékelt részecske- (PM), nitrogén-oxid- (NOX) és szén-dioxid-kibocsátás (CO2) jellemzi, s örökségéhez hűen kedvező teljes birtoklási költségét csekély károsanyag-kibocsátással ötvözi. Mindezt az exkluzív HI-SCR kipufogógáz-utánkezelő rendszerrel, illetve a motor és a HI-TRONIX sebességváltó fejlett technikája eredményezte kivételes üzemanyag-takarékossággal, valamint különböző üzemanyagtakarékossági megoldásokkal – például a Smart EGR intelligens kipufogógáz-visszavezetési rendszerrel – sikerült elérni.

A „zöld” flottát üzemeltetni kívánó logisztikai szolgáltatók számára továbbra is az IVECO S-WAY Natural Power az egyetlen földgázüzemű tehergépkocsi, amely távolsági forgalomban 460 lóerő teljesítmény mellett akár 1600 kilométer hatótávot kínál. E járművel maradéktalanul kiaknázhatják a földgáz, mint a gázolaj egyetlen, s a nehézkategóriában már most rendelkezésre álló és csekély károsanyag-kibocsátású alternatívájának előnyeit. A részecske-kibocsátás akár 99, a nitrogén-dioxid-emisszió (NO2) akár 90 százalékkal csökkenthető a dízelmotorokhoz képest. Biometánnal üzemeltetve a szén-dioxid-kibocsátás akár 95 százalékkal – csaknem nullára – mérsékelhető.

Az IVECO WAY kínálata – az ügyfélközpontú út

Az IVECO WAY új nevével is jelzi már az IVECO márka – az összeköttetés kínálta lehetőségek teljes körű kihasználása jellemezte megközelítését – az ügyfélközpontúság új útját. Ezt az utat olyan megoldások kifejlesztése jellemzi, amelyek az ügyfeleket a járművük életciklusának minden szakaszán – és azon túl is – hatékonyan támogatják. Az ügyfelekre összpontosító koncepció a járművezetőre is kiterjed, még tovább emelve a mércét a fedélzeti munkakörülmények minősége tekintetében. Valójában a jármű üzemeltetésének új módját mutatja be, ahol a hálózatba kapcsolás révén a jármű vezetője és üzemeltetője, illetve az IVECO egyaránt „a teherautó fedélzetén” dolgozhat együtt a jármű sikeres gazdaságos üzemeltetése és nyereségessége érdekében – amint azt a modellsorozat mottója is kifejezi: IVECO. DRIVE THE NEW WAY!

Az új IVECO WAY sorozat egy termékfejlesztési ciklus csúcspontja. A folyamat rendkívüli innovációkat eredményezett eddig: Például az IVECO S-WAY közvetlen elődjét, amelyet 11 százalékos fogyasztáscsökkenés jellemezett. Továbbá az iparág első valóban használható távolsági földgázüzemű megoldását, illetve a könnyű terepes alkalmazásokra készült X-WAY családot. Az új IVECO WAY termékvonal a szállítmányozás kulcsfontosságú trendjeiről szól: a jármű és a köréje csoportosuló szolgáltatások közötti éles határ feloldásáról, a fejlett összeköttetésről, a kiválóan képzett professzionális járművezetők megszerzéséről és megtartásáról, illetve a hosszú távú fenntarthatóság kapcsán egyre fokozódó követelményekről.

 

További információ: www.iveco.hu

 

 

Forrás: Danube Truck Magyarország Kft.