Nemzetközi Zöld Építés Hete

    1280
    Nemzetközi Zöld Építés Hete

    A fenntarthatóbb épített környezet elérésére mutat be megvalósult példákat és jó gyakorlatokat a Nemzetközi Zöld Építés Hete. A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) szeptember 12-16. között rendezi meg az eseménysorozatot.

    A World Green Building Council (WorldGBC) kezdeményezésére elindított, több kontinensen átívelő eseménysorozat itthon is színes programokat kínál.

    A hazai szervező, a HuGBC célja, hogy a legjobb hazai gyakorlatokat mutassa be és ossza meg, ezért sok ingyenes eseménnyel várják az érdeklődőket.

    Programok

    szeptember 12-16.

    Green Walk – zöldépület-bejárások szakmai vezetéssel

    Idén tizenkét, más alkalommal nem látogatható épület ajtaja nyílik meg. A fejlesztők, az építészek vagy az üzemeltető szakemberek által tartott vezetéseken fény derül egy-egy épület tervezésének, megvalósításának és működtetésének kulisszatitkaira, külön fókusszal a tudásmegosztásra és a fenntarthatóságot célzó megoldásokra.

    szeptember 12.

    RenoPont – ismerkedés az egyablakos felújítási tanácsadó rendszerrel

    Az energetikai korszerűsítést tervezők minden szükséges műszaki, jogi és pénzügyi tudnivalót egyetlen helyen is megkaphatnak, egyszerűvé téve az egész folyamatot. Hogyan? Erre kapnak választ az érdeklődők a józsefvárosi irodába szervezett programon.

    szeptember 13.

    WELL workshop

    A HuGBC WELL munkacsoportja által szervezett workshopon az egészséges és biztonságos irodaépületek menedzsmentjéről, üzemeltetésük fortélyairól lesz szó. Mert nem elég egy épületet a WELL Building Standard szerint megépíteni, hanem aszerint is kell működtetni.

    szeptember 13.

    Reziliencia, adaptáció és az épített környezet – webinárium

    A WorldGBC angol nyelvű webináriumán megmutatjuk, milyen intézkedéseket kell tennünk az éghajlatváltozás globális hatásaival szembeni ellenálló képességünk (rezilienciánk) felgyorsítása érdekében.

    szeptember 14.

    Green Talk – Zöld vagy csak annak látszik?

    Online Green Talk eseményünkön egy kényes téma, a zöldrefestés (greenwashing) lesz terítéken, melynek még a látszatát is érdemes elkerülniük a valóban felelős piaci és gazdasági szereplőknek. A mikéntre a választ az EU Taxonómia keretrendszerében keressük.

    A Nemzetközi Zöld Építés Hetének részletes programja és az egyes eseményekre való regisztráció itt találhatóhttps://www.hugbc.hu/nemzetkozi-zold-epites-hete-2022