Energiahatékony felújítás a gyakorlatban 3.

    1376

    When

    2023/03/23    
    09:00 - 12:30

    Event Type

    Fókuszban az ipari technológiával épült épületek. Elő félnapos online képzés a HuGBC szervezésében.

    A díjmentes, online térben megvalósuló tréning harmadik alkalmán az ipari technológiával épült épületek szempontjából járják körül az energiahatékony épületfelújítás kérdéseit.

    A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) február és március folyamán három alkalmas, gyakorlati szempontú képzéseket kínál elsősorban társasházkezelőknek és közös képviselőknek, de bármely felújítás-menedzsmentben vagy döntéselőkészítésben érdekelt szakember számára is hasznos lehet. Cél, hogy a gyakorlatban is alkalmazható tudást, eszközöket kínáljanak, hogy minél több és hatékonyabb társasházi energetikai felújítás valósulhasson meg Magyarországon.

    A képzés harmadik alkalmán az ipari technológiával épült épületekre fókuszálnak. Sokszor beszélünk az épületek energiahatékonyságának fontosságáról, és arról, hogyan lehetne az épületekben rejlő lehetőségeket kihasználni, a hatékonyságot növelni. A lakások energetikai korszerűsítésének üteme és mélysége azonban még mindig messze nem elégséges. Előadók megmutatják, hogy az ipari technológiával épült épületek esetében milyen eszközök állnak rendelkezésre a napi gyakorlatban és a döntések támogatásában. Sok gyakorlati példára számíthatnak a műszaki megoldásokkal, megtakarítási és együttműködési lehetőségekkel kapcsolatban is.

    A képzésen ezeket a témákat biztosan körbejárják:

    • Műszaki szempontból milyen lépései vannak az épületenergetikai felújításnak, mi a helyessorrend, mire érdemes figyelni? (Építészeti, gépészeti megoldások)
    • Energiahatékonyság mint finanszírozási és megtakarítási lehetőség. Milyen lehetőségek rejlenek pl. az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszerben (EKR)?
    • Milyen pillérekből áll egy jó döntéselőkészítő anyag, és ezek hogyan épülnek egymásra?
    • Közösségi tervezési módszerek a lakóközösség hatékony bevonására

    További részletek: www.hugbc.hu