Javítsa a termelékenységet, a munkavégzés minőségét párásítással!

Az épületek, irodák optimális levegő páratartalma nem csak a jó közérzet biztosítása miatt fontos, hanem közvetlen hatással van a munkavállalók egészségére, teljesítményére, illetve a gépek működésére is. Tudta például, hogy minden negyedik irodai dolgozót gyakran vagy folyamatosan zavar a száraz levegő?

Sőt, az álláskeresések során a munkahely felszereltsége egyre nagyobb súllyal esik a latba, ami különösen igaz a Covid-19 megjelenése óta, a gyakorlat azonban mégis sokszor fest más képet: az energiahatékonyság kompromisszuma nélkül olyan épületek épülnek, amelyek klímatechnikai szempontból egy-két éven belül felújításra szoruló romhalmazokká válnak. A légmentesen zárt épületburkolatok, a nagy üveghomlokzatok és a levegőtechnikai berendezések kihagyása ugyanis kiváló energiamérleghez vezetnek, az emberek viszont szenvednek a túl meleg és száraz beltéri levegőtől. A nyálkahártyák kiszáradnak, a hang felmondja a szolgálatot, a vírusok gyorsabban terjednek, a munkavállalók megbetegszenek.

Az egylégterű irodafelület-optimalizálás is gyakran hat negatívan a munkavállalók jó közérzetére. Az ok gyakran az irodafelületek drasztikus csökkentésében keresendő, melynek célja a költségek megtakarítása. Az irodafelület csökkentése azonban a magánszféra hiányát okozza, negatívan hat a munkahelyi elégedettségre, és az embereket érzékenyebbé teszi a nem optimális klímaviszonyokra. Az ebből adódó egészségügyi és teljesítménybeli következmények jelentős kihatással vannak a gazdaság egészére. A közegészségügyi veszélyekből, különösen a légúti fertőzésekből eredő masszív hatásokat a korona világjárvány szemlélteti.

A kiegészítő levegő párásítással az épülethasználók, a tulajdonosok és az épületmenedzserek hozzáadott értéket teremthetnek a munkahelyi megelőzés, egészség és elégedettség fokozása érdekében.

 

Tudjon meg többet itt: www.condair-systems.hu

 

 

Forrás: Hrenko Digital Agency Kft.