Különösen az energiahatékony irodaépületek esetében mondható el, hogy gyakran túl meleg van. Bár a szobahőmérséklet ideális értéke 20 és 22 °C közé esik, magasabb hőmérséklet sem ritka, pedig a meleg és egyben száraz levegő számos negatív hatással bír a termelékenységre és egészségre is. Erre kínál megoldást a direkt helyiség párásítása nélkül, hogy magasabb energiaköltséggel kellene számolni.

Az energiahatékonyság jogos elvárása az épületszektorban azzal a következménnyel jár, hogy az épületekben dolgozó és ott produktívan teljesítő emberek igényeit gyakran elhanyagolják. A légmentes épületburkolatok, a szigetelések, a nagy üvegfelületek, a mechanikus szellőztetés és az ipari műanyagok természetes anyagok helyett történő használata kihatással van a helyiségklímára is. Számos irodában túl meleg van, amitől munkavállalók koncentrációja csökken, fáradtabbak lesznek és könnyebben hibáznak. Ezzel egy időben csökken a relatív páratartalom is, így az egészséget megterhelő hatások veszélye növekszik.

A problémák elkerülése érdekében direkt helyiség párásítás kerülhet alkalmazásra, amikor hideg víz jut cseppmentesen a helyiség levegőjébe,ami hőt von el a helyiségből. A rendszer párolgási hűtés hatásfoka rendkívül gazdaságos. A magasnyomású fúvókás levegő párásítás által biztosított 100 liter víz 70 kW hőt tud megkötni mindössze 0,6 kW energiaigénnyel.

Ezen felül a helyiség párásítás kellemesen frissé teszi a klímát. A szinte láthatatlan vízpermetezésnek köszönhetően a levegő közvetlenül veszi fel a nedvességet, amely vitalizál és jótékony hatást fejt ki a teljes szervezetre: csökkenti a stresszt és növeli a jó közérzetet, ráadásul megtisztítja a levegőt a porrészecskéktől, tehát csökken az allergia kialakulásának kockázata is.

Az eredmény nem más, mint kellemes munkakörnyezet, elégedettebb és produktívabb munkatársak. Éljen a lehetőséggel ön is, direkt helyiség párásítás alkalmazásával!

 

További információ: www.condair-systems.hu 

 

 

Forrás: Hrenko