Amikor a légkondicionálókról van szó, az ember általában fülledt nyári napokat képzel maga elé. Ez nem meglepő, elvégre ezeket a berendezéseket első sorban a levegő lehűtésére szokás használni, amire általában az év közepén van szükség. Sokan éppen ezért bele sem gondolnának, hogy a fűtési szezon a legideálisabb időszak egy új klímaberendezés beszerzésére. Kellő előrelátással rengeteg pénzt spórolhat meg! Szóval miért pont télen érdemes klímát vásárolni?

Kedvezőbb árú készülékek közül válogathat

Amennyiben egy vagy több légkondicionálóval szeretné felszerelni otthonát, érdemes azt a téli időszakban megtenni. Ilyenkor gyakran kedvezményes áron kaphatók a különböző készülékek, és ezzel lehet a legtöbbet spórolni a klímákon.

A tél összességében több időt biztosít a tökételes klímaegység kiválasztására. Ilyenkor nyugodt körülmények között válogathat a legjobb készülékek között, és elkerülheti a hirtelen felindulásból történő vásárlást, amit később megbánhat. Tegyen félre egy kis időt a különböző opciók összehasonlítására, ismerje meg a legfontosabb paramétereket, és hozzon egy tájékozott döntést új klímájával kapcsolatban!

Továbbá, ha meglévő légkondicionálója már régi és kezd tönkre menni, fennáll a veszélye, hogy pont akkor adja majd fel végleg a szolgálatot, amikor a legnagyobb szükség lesz rá. Ha már időben, télen új klímát vásárol, felkészülten várhatja a nyári időszakot.

Olcsóbb beszerelésre számíthat

Mivel télen sokkal kevesebben vásárolnak maguknak légkondicionálót, a klíma árak szereléssel együtt is olcsóbbak, mint az év többi időszakában. Télen tehát egyszerre spórolhat a légkondicionálók két legnagyobb költségén.

Ilyenkor egyszerűen kisebb a szerelők forgalma, és több idejük van elvégezni ezeket a munkálatokat. Ezzel szemben tavasz végén vagy nyáron sokkal nehezebb olyan szakembert találni, akinek lenne ideje egy klíma beszerelésére.

A klímák használata télen

A légkondicionálók többsége nem csupán a melegebb évszakokban javíthatja a komfortérzetet otthonában. Sok készülék nem csak hűtő, hanem fűtő funkcióval is rendelkezik, és sokan előszeretettel használják ezeket a berendezéseket otthonuk felfűtésére.

Ha például otthonában központi fűtés működik, de csak egyetlen szobát szeretne melegebben tartani, akkor egy légkondicionáló ilyen esetekben segíthet a helység felmelegítésében. Ilyenkor nincs szükség az egész épület felfűtésére, ezzel pedig sok esetben rengeteget lehet spórolni!

 

www.budaklima.hu