Energiahatékonyság 3 in 1

778
hajdu HPAW levegő-víz hőszivattyú

hajdu HPAW levegő-víz hőszivattyú

Az energiahatékonyság jegyében a tavalyi évtől lehetőség nyílik arra, hogy jelentős állami támogatás igénybevételével korszerűsítsük lakóházunk fűtését, hűtését, melegvíz-ellátását. Ehhez kínál kézenfekvő megoldást a hajdu új termékcsaládja, a HPAW.

MEGTÉRÜLŐ, KÖRNYEZETBARÁT BEFEKTETÉS

Beruházásunk pár éven belül sokszorosan megtérülhet, ha igénybe vesszük a kedvez­ményes GEO vagy H hőszivattyús tarifa valamelyikét. A hajdu HPAW levegő-víz fűtési/hűtési hőszivattyúi korszerű R32-es hűtőközeggel működnek, azaz nem káro­sítják az ózonréteget.

A termékek 4, 6, 8, 10 kW-os egyfázisú, valamint 12, 14, 16 kW-os háromfázisú kivitelben kaphatóak. Monoblokk kiala­kításúak, azaz nincs külön beltéri egysé­gük. Minden alkotóelem a kültéri egység­ben van elhelyezve. Ennek köszönhetően a készülék gyorsan, könnyen telepíthető, csak a vízcsatlakozást kell kialakítani. Meglévő rendszerek esetében – a meg­felelő tervezést követően – minimális a szükséges átépítési munka, és a telepítés­hez nincs szükség F-gáz vizsgával rendel­kező szakemberre. Karbantartásuk roppant egyszerű.

Valamennyi készülék széles működési tar­tománnyal rendelkezik. Ezek a hőszivattyúk képesek teljesítményük 100%-ban történő leadására egészen –7 °C külső hőmérsékletig, akár 55 °C előremenő fűtő­víz mellett is, így meglévő radiátoros köz­ponti fűtések korszerűsítésére is kiváló megoldást jelentenek. Optimális esetben akár a felvett teljesítményük több mint négyszeresét le tudják adni hasznos telje­sítményként.

A hajdu hőszivattyúk kompatibilisek más külső hőforrásokkal is, mint például nap­kollektor, vízmelegítő bojler, gázkazán. Az egyes rendszerek vezérlési megoldá­saitól függően könnyen illeszthetőek más rendszerelemekhez, de széles tartományok között, önmagukban is ki tudnak szolgálni minden igényt.

INTEGRÁLT RENDSZER

A hajdu HPAW egy integrált rendszer, amellyel nemcsak a belső tér felmelegí­tését biztosíthatjuk, hanem annak hűté­sét is. Sőt, ezekkel egy időben megfelelő mennyiségű használati melegvíz előállí­tásra is lehetőségünk van oly módon, hogy a hőszivattyú által előállított hőt indirekt forróvíztárolóba vezetjük.

A hőszivattyúhoz tartozó távszabályozón keresztül könnyedén be tudjuk állítani a készüléket. A vezérlést mindemellett wifi kapcsolattal, mobiltelefonunkon keresztül bármikor programozni tudjuk távolról is. A kétzónás szabályzás nagyobb rugalmas­ságot biztosít, ezáltal: abszolút kényel­messé válik a készülék működése, amely a külső időjárást is figyelembe veszi. Össze­sen 32 db előre programozott, kiválasztható működési görbe érhető el a vezérlésben. A kétzónás szabályozás csökkenti a vízszi­vattyú ciklusidejét, így energiát spórol.

A hajdu terméke rendelkezik a modern hőszivattyúk valamennyi előnyével. DC inverteres technológiája biztosítja azt, hogy a berendezés mindig a leghatéko­nyabban nyújtson meleget a család szá­mára akár –25 °C-os külső hőmérséklet mellett is. A hajdu készülékei sokkal csen­desebbek és hosszabb élettartamúak, mint a hagyományos, ON/OFF rendszerű komp­resszoros hőszivattyúk.

Energiafogyasztását tekintve a hajdu HPAW típusú készülék a piacon található leghatékonyabb levegő-víz hőszivattyúk közé tartozik.

 

További információ:
www.hajdurt.hu.