Vízszigetelés világszínvonalon

923

Könnyen kezelhető anyagok, tartós eredmény a BMI Villas termékeivel

Nem olyan látványos, de annál nagyobb fejlődésen mentek keresztül a bitumenes lemezek – az alépítményi és a lapostetős vízszigetelés területén egyaránt. Mit tudnak a modern termékek, és miért könnyebb dolgozni velük, mint a hagyományos technológiákkal?

Egyszerű kezelhetőség, gyors kivitelezés és hosszú élettartam, garanciával – a szakemberek mellett a megrendelők számára is ezek a legfontosabb szempontok a vízszigetelés kapcsán. Hiszen az egyes megoldások valós költségeit nemcsak az anyagár határozza meg, hanem a tartósság is.

A BMI Villas-ról

A BMI Villas a BMI Group tagja, amely Európa egyik legnagyobb gyártója a magas- és lapostetős szegmensben. A termékpalettában egyaránt megtalálhatóak a hagyományosan jó minőségű bitumenes lemezek, szigetelő- és tetőfedő anyagok, a termékrendszerekhez tartozó szigetelési segédanyagok, kellősítők, valamint PVC termékek.

A Braas Monier és az Icopal összeolvadásából létrejött BMI Group-ot Magyarországon a BMI Villas és a BMI Bramac márkanevek képviselik. A márka mögött 168 év tapasztalat áll, 40 országban, közel 10 ezer munkatárs dolgozik azon, hogy szakértelmükkel kiszolgálják a lakossági, közületi és ipari projekteket.

Az elvárásoknak megfelelően az épületek talajszint alatti részeihez és lapostetők vízszigeteléshez használt bitumenes lemezek is folyamatosan fejlődnek: sok változáson mentek keresztül azóta, hogy az üvegfátyol betétes oxidált bitumenes lemezek megjelentek.

Az SBS modifikált, azaz műanyag adalékkal módosított lemezek a hagyományos bitumenes lemezeknél előnyösebb tulajdonságokkal rendelkeznek, ezáltal jobban megfelelnek napjaink építészeti követelményeinek, illetve a tulajdonosok elvárásainak.

Rugalmas, ellenálló, gyors

A modifikált lemezek rugalmasabbak, könnyebben alkalmazhatóak és magasabb az élettartamuk, mint az oxid bitumennel készült társaiknak, valamint már elérhető olyan lemez is, amely már egy rétegben biztosítja a vízzáróságot.

Tapadásuk nagyon erős, illetve a szigetelés hidegebb időben is kivitelezhető, -5 fokig is lehetséges, tehát a téli mínuszok sem jelentenek akadályt beépítés során.

Az SBS modifikált bitumenes lemezek jobban követik az aljzatmozgásokat, használatukkal a dilatáció, azaz a hőmérsékletváltozás során kialakuló repedések áthidalhatóak.

Élettartamuk hosszabb, mint a hagyományos (oxid) bitumenes lemezeké: az SBS lemezekre minimum 10 éves gyártói vízzárósági garanciát biztosít a BMI Villas. Megfelelő kivitelezés esetén élettartamuk pedig ennek akár a két-háromszorosa is lehet. Így kivitelező és tulajdonos egyaránt nyugodtan alhat.

A SPEED SYNTAN® technológiával készülő bitumenes lemezek – mint például a Construma-díjas TERMIK TOP 5 Speed SYNTAN® SBS – alsó felületén található különleges therm sávok hosszú távon, a lemez teljes élettartamára biztosítják a pára- és gőznyomás-kiegyenlítést, illetve a mikroventillációt a teljes vízszigetelés alatt. A hagyományos lemezekhez képest rendkívül gyorsan és egyszerűen felhelyezhetőek, kiváló hideghajlíthatóságuk miatt alkalmazásuk biztonságos vízszigetelést tesz lehetővé minden időben, 30-40 éves várható élettartam mellett 10 év vízzárósági garancia biztosított.

BMI Villas Noxite-Active

A környezettudatos irány felé nyitott kivitelezők és tulajdonosok is megtalálhatják a számukra ideális termékeket. A Noxite Eco-Active lemezek a levegőben megtalálható káros nitrogén-oxidokat semleges nitrátokká alakítják, 100%-ban újrahasznosítottak, emellett világos felületképzésük miatt a tető kevésbé melegszik fel a hagyományos bevonatú lemezekkel szemben, ezzel elősegítve az épület hőterhelésének csökkentését.

Lépéselőnyben a kivitelezésben

A termékek fejlődésével egyidejűleg a szakembereknek is érdemes frissen tartani a tudásukat. A BMI Villas képzései jó platformot kínálnak pályájukat kezdő és már régóta gyakorló kivitelezők számára is ahhoz, hogy a legújabb technológiák alkalmazását megismerhessék.  Ezt jövőre távolról is elérhető, online kurzusokkal tehetik meg.

A megbízható eredményhez nem elég a magas minőségű termékek alkalmazása, hozzáértő szakemberekre is szükség van. A BMI Villas alkalmazástechnikai útmutatókkal, tanácsadással és vízszigetelő képzéssel segíti a kivitelezőket annak érdekében, hogy a megfelelő anyagokhoz megfelelő szakértelem párosuljon” – mondta Bubelényi Gergő, a BMI Villas termékmendzsere.

 

A BMI Villas termékeiről további információ a www.villas.hu weboldalon olvasható. A 2021-es online képzésekről bővebb tájékoztató 2020 decemberétől érhető el a honlapon.

 

 

Forrás: BMI Villas