Kereskedelmi központ, Olaszország

A SOPREMA GROUP a szintetikus vízszigetelő anyagok között a FLAGON márkanevű PVC és TPO/FPO lemezek gyártója, melyek közül az alábbiakban bemutatott szabadalommal védett két anyag kizárólagos gyártója.

Bemutatkozás
A SOPREMA GROUP 1908-ban alapított független vállalatcsoport, amelybe jelenleg 90 országban 63 gyár tartozik. Észak-Amerikában, Nyugat-, Dél- és Kelet-Európában, Kínában vannak működő gyárai és építés előtt áll a legújabb gyár Oroszországban. Emellett világszerte 22 oktató központ segíti az anyagok beépítését és 13 kutató-fejlesztő részleg dolgozik a termékek fejlesztésén.
A csoport az építőiparban felmerülő igényeket széles skálán képes kielégíteni, míg a víz-, hő- és hangszigetelések terén teljes körű megoldásokat kínál.

COPPER ART®

A vízszigetelő anyag támogatja az építészek és a tervezők folyamatos megújulásra való törekvését, képzelőerejét. Egyesíti magában a hagyományos rézlemezfedések esztétikáját a legkiválóbb, könnyen beépíthető szintetikus vízszigetelő rendszerekkel.

A szabadalmazott vízhatlan fedés egy réz felület látszatát kelti. Az innovatív gyártási technológia során a vízszigetelő anyagba rézport kevernek. A rézpor és a szintetikus alapanyag között létre­jövő oldhatatlan kötés egyedülálló tulajdonságot eredményez: a hagyományos rézlemez tetőfedésekhez hasonlóan a felület fokozatosan oxidálódik. Az idő múlásával a barna színárnyalatot vált, sötétbarnára változik.

SILVER ART®

Ez a termék az alumínium evolúciója. Egy olyan lemez, amely képes bármilyen formát követni és ahhoz alkalmazkodni, lehetővé téve összetett burkolatok megvalósítását. Az alumínium részecskék teljes mértékben részei a PVC vízszigetelő lemeznek és meghatározzák annak színét. A Silver Art® visszaadja a sima vagy korcolt fémlemezfedések látványát az álprofilok alkalmazásának köszönhetően.

Tornaterem (Cornate d’Adda, Olaszország)

Az ugyanabból az anyagból extrudálással gyártott háromszög alakú profilok (álkorcok) alkalmazásával a lemezek biztosítják bármilyen építészeti alakzat vízszigetelésének megvalósítását, lejtésre és lemezhosszakra vonatkozó korlátozások nélkül, tökéletesen visszaadva a hagyományos korcolt fémlemezfedések szépségét.

KÖZÖS ELŐNYÖK

A lemezek fektethetők teljes felületen történő ragasztással vagy mechanikai rögzítéssel, fa, trapézlemez, vasbeton aljzatokon. Egyenes rétegrendű, melegtetős alkalmazásoknál a piacon elérhető legtöbb hőszigetelő anyaggal összeépíthetők. Könnyű súlyuknak köszönhetően ideális anyagok azoknál a nagy felületű munkáknál, ahol a meglévő vízszigetelés eltávolítása a felújítás során nem lehetséges.

A Copper Art® és a Silver Art® rendszerek megszüntetik a hagyományos fémlemezfedésekhez kapcsolódó összes kockázatot: nincs hőtágulás, nincs korrózió, nincs időjárástól függő beépíthetőségi probléma, könnyebben kialakíthatók a csomópontok. Tulajdonságaik:

  • kiváló mechanikai ellenállás,
  • magas szakadási nyúlás,
  • kiváló UV-állóság,
  • tökéletes vízhatlanság bármilyen forma esetén,
  • könnyű megvalósíthatóság bonyolult formák esetén,
  • minimális karbantartási igény,
  • vihar- és hóálló vízszigetelő rendszer,
  • a Copper Art® az oxidáció miatt a hagyományos rézlemezhez hasonlóan változtatja a színét.

Mindemellett a tervezők képzelőereje szabadon szárnyalhat. A profilok közötti távolság növelésével vagy csökkentésével, azok változatos elhelyezésével többféle, esztétikus burkolat hozható létre.

A magyar nyelvű honlap jelenleg még szerkesztés alatt áll, ezért további információkért keressen bennünket az alábbi elérhetőségeken:

Soprema Kft.
Tel.: 06-1 262-7750
info@soprema.hu
www.soprema.com