Magyar cég a szigeteléstechnika nemzetközi piacán

1549

Az Isoflex neve ismert mindazok számára, akik hivatásszerűen foglalkoznak épületgépészettel, csővezetékes szállítással, vagy olyan iparágakban dolgoznak (olajipar, gyógyszeripar, vegyipar és mások) ahol a csővezetékes szállításnak kiemelt jelentősége van.

Az 1997-ben alapított székesfehérvári cég mára nemcsak egyike a három legnagyobb európai csőbilincsbetét-gyártónak, de csőhéjakból és szerelvényszigetelésekből is teljes, saját gyártású portfólióval rendelkezik.

2018 óta szigeteléstechnikai nagykereskedőnek is számítanak a kaucsuk és a polietilén területén. Termékeik, folyamataik megszerezték nemcsak a vonatkozó európai és NATO minősítéseket, de a közelmúlt óta az Egyesült Államokban is forgalmazhatók. Az ügyvezetőt, Polyák Tamást ez alkalomból kérdeztük.

– Van még terület, amire nincs megoldásuk a szűkebb szegmensben?

Polyák Tamás – Technikai értelemben nincs, gyakorlatilag bármilyen normál és speciális elvárásnak teljeskörűen eleget tudunk tenni. Legyen szó hideg- vagy melegtűrésről, kül- vagy beltérről, UV-, víz- vagy tűzállóságról, extrém szigetelési igényekről, mindenre van megoldásunk. A technikai innováció ezzel együtt folyamatos, de az üzletfejlesztés fókuszában most már nem ez áll.

– Ha a különböző külső- és belső átmérőket is kombináljuk az alapanyagokkal, és hozzáadjuk a csatlakozásokat, borításokat és kiegészítőket, szalagokat, szűkítőket, akkor ez a csőbilincsbetétekkel együtt rengeteg cikkszámot jelent, miközben a megrendelői volumenek is nagyon változatosak. Hogy lehet ezt rövid határidővel kiszolgálni?

P. T. – Egyrészt gyártók vagyunk, megfelelő kapacitásokkal, és elég gyorsan tudunk reagálni az igényekre. Másrészt az igazán nagy volumenű megrendelések nem úgy jelentkeznek, hogy csöng a telefon, és másnap reggelre kérnek több kamionnyi árut. A nagy projektekkel az együttműködés jellemzően már a tervezés szakaszában megkezdődik, de legkésőbb a generálkivitelező kiválasztása után. Mindezek mellett azért az igények igazán gyors kiszolgálását elsősorban a jelentős raktárkészlettel biztosítjuk. 2020-ban adtuk át az új, 1400 raklapos magasraktárunkat, így a szokásosnak mondható, de akár annál valamivel nagyobb mennyiségeket is gyakorlatilag azonnal tudjuk szállítani. Ez egyébként már nem egy esetben volt döntő érv a verseny során.

– Ha a kínálat közel teljes, merre lépnek tovább? Más szigetelési területek, például a felületszigetelések, táblás anyagok felé?

P. T. – Egyelőre nem igazán. Az alapanyagok kezelésében, alakításában szerzett rutin alapján nyilván az is kézenfekvő lépés lenne és van is rá kereslet, de ugyanakkor egy nagyon zsúfolt piaci terület, hozzánk hasonlóan innovatív, nemzetközi gyártókkal. Mi inkább maradunk a gépészeti szigetelések specialistái, ebben akarunk vitán felül a legjobbak lenni, optimális megoldásokat szállítani. Jelen pillanatban a fókusz a horizontális terjeszkedésen van. Szeretnénk, ha belátható időn belül az összes európai piacon állandóan jelen lennénk a mostani, 5-6 stabil desztináció helyett, és nem titok, hogy az USA területén is vannak ambícióink, természetesen oda optimalizált kínálattal. Ezzel együtt a hazai piacban is bőven vannak még tartalékok, itthon is szeretnénk növelni részesedésünket – ahogy nyilván a versenytársaink is.

 

Tel.:(+36-70) 390-7143
E-mail: contact@isoflex-europe.eu
www.isoflex-europe.eu