Magyarul is elérhető a HERADESIGN® Alpha+ innovációjának dokumentációja. Az újdonság lényege, hogy a fagyapot akusztikus panelek járatos, 25 és 35 mm vastagságában kínálja a manapság elvárt hangelnyelő teljesítményt. Ennek kulcsa a hátoldali laminált akusztikus filccel kiegészített kompozit szerkezete. Milyen előnyökkel jár mindez? Tekintsük át röviden!

Az álmennyezeti megoldásoknak különböző funkciójú épületek, különböző helyiségeivel szemben támasztott változatos követelményeknek kell megfelelniük. A legújabb álmennyezeti fejlesztések már figyelembe veszik azt is, hogy hozzá kell járulniuk az épületek használóinak egészségesebb életkörülményeihez, amellett, hogy közben ki kell elégíteniük akár további igényeket a higiénikus környezettől a látványos esztétikáig vagy éppen akusztikai elvárásokig. Mindezt úgy, hogy egyúttal hozzájáruljanak a környezetterhelés csökkentéséhez is. Ilyen a HERADESIGN® Alpha+ innovációja is.

Azonos akusztikai értékekkel, egy rétegben, kasírozva

Eddig jellemzően kétrétegű lappal lehetett megoldani azt, amit A HERADESIGN® Alpha+ kompozit, hátoldalon akusztikus filccel kasírozott álmennyezeti terméke, a kivitelezéseken járatos méretekben – 25 és 35 mm-ben – nyújt. Emellett egy sor előnyt jelent az építészeti tervezés és kivitelezés területén egyaránt, ha az ásványgyapot réteggel ellátott kétrétegű termékről a homogén, akusztikus filccel kasírozott fagyapot termékre térnek át.

Melyek ezek röviden!

  • Önmagában jelentősen, akár felére csökkent a rakodási térfogat, azaz a szállítandó mennyiség abból adódóan, hogy a szükséges akusztikai teljesítmény nem két lap összeragasztásával, azaz dupla térfogattal érhető el. Ezzel együtt a szállítási költség, no és persze a szállítás során keletkező CO2-kibocsátás is csökken. A környezetterhelés további csökkentéséhez az is hozzájárul, hogy nincs szükség a termékrakatok fóliás csomagolására sem.
  • A lamináláshoz használt természetes anyaggal készült HERADESIGN® Alpha+ legnagyobb hangelnyelő képességű, A osztályú konstrukciókat teszi lehetővé, szervetlen szálas szigetelőanyagok használata nélkül.
  • Az akusztikai panel új felépítése – szálas szigetelőanyagokkal kombinált lapokhoz képest – többféle éltípussal készülhet.
  • A labdaálló kialakítás a DIN 18 032 szabvány/3. rész, illetve 1A osztály szerint az EN 13964 szabvány D melléklete szerint garantált.
  • Hosszirányban és keresztirányban is beépíthetők a fagyapot akusztikus panelek, és egy lépésben felszerelhetők, amivel idő és költség takarítható meg.
  • További előnyt a kivitelezés során, hogy az álmennyezeti térben nem lesz laza akusztikus kőzetgyapot réteg, ezért mögötte könnyebben szerelhető bármilyen rendszer.
  • A rugalmas szerkezeti kialakítás előnyös a szétszerelés szempontjából is, ami megkönnyíti az esetleges bontást és az újra hasznosítást is.

Az esztétika sem mellékes

A HERADESIGN nem csak funkcionálisan hasznos, de lehet része a designnak is! A színek, a formák és minták sokfélesége miatt a lapok látványos alkalmazásának csak a fantázia szab határt.

Inspirálódjon velünk!