Különlegesen fehér, különlegesen jó akusztikával

243

Az álmennyezeti megoldások új generációja, az ADAGIO

Fehér színével az elegáns esztétikát egyesíti a ma igényei szerinti legjobb akusztikai paraméterekkel az Európa-szerte népszerű, új álmennyezeti termékvonal. Ismerkedjen meg a Knauf Ceiling Solutions ADAGIO termékcsaládjának előnyeivel és biztos azonnal lesz ötlete az alkalmazásra!

Az álmennyezeti szigetek és a belógatott vertikális lamellás álmennyezeti lemezek izgalmas építészeti megoldásai egészségügyi intézmények, tisztaterek kialakítását szolgáló vagy éppen a kiemelt akusztikai igények kielégítésére alkalmas álmennyezeti lapok – számtalan felhasználási területre kínálja a legkülönbözőbb termékváltozatait a Knauf Ceiling Solutions.

Az eddig ismert előnyök sorát egyesíti, és a mindennapi vagy speciális elvárásokra tervezett anyagok körét teszi teljessé az ásványi alapanyagú, prémium minőségű ADAGIO. Ez az innovatív anyag a beépítést és a minőségi megjelenést támogató kialakításával szintén a legváltozatosabb felhasználási területeken kínál prémium álmennyezeti megoldást. Az új termékcsalád méreteivel, élkiképzéseivel és beépítési lehetőségeivel (látszóbordás, félig rejtett, rejtett) tervezési szabadságot biztosít, a kivitelezők munkáját könnyíti, a megrendelő számára pedig esztétikus, egészséges, környezetkímélő és gazdaságos végeredményt biztosít.

Komfortérzet és higiénia a fenntarthatósági elvek mentén

A beltéri, sima, fényes fehér álmennyezeti lapok esztétikája és persze műszaki paraméterei olyan környezet kialakítását teszi lehetővé, amely a természetes fény minél jobb kihasználását segítik elő, a higiéniát vagy a terek használóinak komfortérzetét szolgálják. A speciális felhasználásra jó példa az olyan környezetben való beépítés, amilyen a tiszta terekben való alkalmazás. Ehhez az ADAGIO rendelkezik a tisztatér-teljesítmény (ISO 4) minősítéssel.

A termékcsalád fejlesztése során alapvető elv volt, hogy az messzemenőkig megfeleljen az élet minden területén egyre fontosabb fenntarthatósági követelményeknek is.

A természetes fény maximalizálása

Az ADAGIO felülete kiváló fényvisszaverő képességgel (88%) és alacsony fényességgel rendelkezik. Ez a tiszta, homogén fehér felületi struktúra olyan modern terek létrehozását teszi lehetővé, amelyekben használóik komfortérzete és teljesítménye javul. Mindez potenciális energiamegtakarítást is lehetővé tesz, hiszen a fényvisszaverő képesség csökkenti a mesterséges világítás szükségességét, és ez enyhíti a szem megerőltetését és javítja a vizuális kényelmet.

Felületkezelt élek, nem csak a megjelenésért

Az ADAGIO felhasználási előnye, hogy az alacsony, akár PM1-es légáteresztő képességű (szűrőhatás nélküli) teljesítménye tartósan világos mennyezetet biztosít. A kivitelezési folyamatot segítik a megerősített karcálló felületek és a vákuumfestett élek. Emellett ez hozzájárul, hogy csökkenjen a szállítás és a beépítés során keletkező sérülések kockázata, egyszerű szerelést, beépítés után pedig könnyű tisztítást, minimális karbantartás mellett hosszú élettartamot tesz lehetővé.

Funkciók szerinti akusztikai paraméterek

Az ADAGIO Acoustic+ a jó hangelnyelést és a hangcsillapítást ötvözi (értékek: 0,65 αw és 39 dB), így ez megfelelő választás tárgyalókba, várótermekbe vagy folyosókra. Az ADAGIO Alpha+ a legmagasabb hangelnyelési értékkel (αw = 1,00) tökéletes választás a zajszint csökkentésére és a koncentráció javítására nyitott terekben. Az ADAGIO dB+ kiváló hangcsillapítást kínál (41 dB – 43 dB), hogy a különböző helyiségek használói nem zavarják egymást. Kisebb helyiségekben az ADAGIO HD+ érezhető zajcsökkentést biztosít, 19 mm, 30 mm és 35 mm vastag lapjaival.

Nemzetközileg elismert szabványok szerint tanúsított álmennyezet

A teljes ADAGIO termékcsalád olyan nemzetközileg elismert tanúsítványokkal rendelkezik, mint az A+ VOC-kibocsátási osztály, az Indoor Air Comfort Gold és a finn M1 minősítés. Ezek a szabványok bizonyítják, hogy az ADAGIO pozitívan járul hozzá a beltéri levegőminőség optimalizálásához. A mennyezeti lapok akár 59,6%-ban (ADAGIO Alpha+) újrahasznosított anyagból állnak, és megfelelnek a Cradle to Cradle Certified® Bronze és a német “Kék Angyal” szigorú fenntarthatósági szabványoknak.

Az ADAGIO magas műszaki teljesítményű, hosszú élettartamú, gyorsan és egyszerűen beépíthető mennyezeti lap, amely a legmagasabb minőségi követelményeket is kielégíti.

KNAUF CEILING SOLUTIONS

Két világhírű álmennyezetgyártó, az Armstrong Ceiling Solutions és a Knauf AMF 2019-ben egyesült. Ezzel létrejött egy piacvezető márka, a Knauf Ceiling Solutions, amelynek székhelye Iphofenben (Németország) található. A cég Európa és Ázsia hat különböző országában, kilenc korszerű gyártóüzemében tervez és gyárt több alapanyagból készült álmennyezeti és falrendszer megoldásokat. A több mint 1800 elkötelezett szakemberből álló csapat szolgáltatás-központú mentalitással, a cég pedig változatos anyagportfólióval támogatja az egészséges és esztétikus belső terek kialakítását.

További részletek: https://www.knaufceilingsolutions.com/hu/blog/erjen-el-mindent-es-meg-toebbet-is-az-uj-adagio-val/