A LAFARGE Cement Magyarország Kft. a tavalyi nagy érdeklődést követően idén is megrendezte hagyományos Nyílt Napját a Bükkösdi Kőbányájában. A program keretei között egy innovatív vízgazdálkodási beruházást is bejelentettek.

Nyílt nap a LAFARGE Bükkösdi Kőbányájában

A LAFARGE az előző évek visszajelzései alapján idén két külön időpontot hirdetett: június 7-én családok, munkahelyi csoportok, baráti társaságok pillanthattak be a kulisszák mögé, míg június 12-én az iskolás csoportok járhatták be a Bükkösdi Kőbánya területét.

A program sikerességét bizonyítja, hogy az érdeklődők rekordidő alatt feltöltötték a szabad helyeket. Az idén a közel 200 fő látogató testközelből ismerhette meg a mészkő kitermelésének izgalmas folyamatát és még a hatalmas munkagépekre is „felmászhattak” a kicsik és nagyok.

Nyílt nap a LAFARGE Bükkösdi Kőbányájában

A szervezők a Nyílt Nap kapcsán az általuk fontosnak tartott értékekre is felhívták a látogatók figyelmét úgy, mint a jövő generációjának támogatása, az egészséges életmódra való törekvés, valamint a környezet védelme.

A LafargeHolcim Csoport víziójában kiemelt helyet foglal el a tudatos vízgazdálkodás, a víz újrahasznosítása. Ennek kapcsán több vízzel kapcsolatos projekt is szerepel célkitűzéseikben, mint például az ellenőrző-gátak és a mikro-öntözési rendszerek kiépítése, valamint a közösségi ivóvízellátás fejlesztése.

Nyílt nap a LAFARGE Bükkösdi Kőbányájában

A Csoport magyarországi tagja, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. a fenntarthatóság valamint a tudatos vízfelhasználás jegyében a napokban kezdte meg a Bükkösdi Kőbánya ivóvíz ellátásának megvalósítását. „A LAFARGE Bükkösdi Kőbányájának vezetékes ivóvízellátása amiatt is kiemelt projekt az idei évben számunkra, mert a bánya tíz évvel korábbi, teljes felújítása óta ekkora mértékű beruházás ott még nem valósult meg.” – nyilatkozta Hoffmann Tamás, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A tervek szerint a bányát a hetvehelyi ivóvíz-hálózatra csatlakoztatják rá, amelyhez közel 400 méternyi csövet fektetnek le a földbe. Az innováció célja az ivóvíz minőségének javítása, egyúttal a kőbányában dolgozók komfortérzetének növelése. A 15 millió forintos beruházás június közepén indul és a tervek szerint a hónap végén befejeződik.

 

 

Forrás: LafargeHolcim