Műszaki szakemberek között korrózióvédelmi kérdések megvitatásakor gyakran esik szó a „horganyzásról”, mint az acélok egyik hatékony felületvédelmi technikájáról. Sokszor azonban nem mindenki ugyanarra az eljárásra gondol.

Az egyes horganyozási módszerek csupán abban egyeznek meg egymással, hogy a vas/acél felületén kialakuló fémréteget elsősorban cink (horgany) alkotja. A fémréteg kialakításának technológiai lépései és ebből adódóan a képződő bevonatok tulajdonságai nagyon különbözhetnek egymástól. A horganyzási eljárásokat szinte kizárólag korrózióvédelmi céllal használjuk. Egyéb tulajdonságok, mint például a tapadás, vagy keménység ritkábban előforduló követelmények, de az építőipar számára ezek is fontosak lehetnek.

Különböző eljárások – más horganyrétegek

A megfelelő korrózió elleni védelmi bevonat kiválasztásakor minden esetben a várható korróziós igénybevételekből kell kiindulni (ISO 9223, EN ISO 14713-2). Azonos anyagminőségű fémbevonatoknál – korróziós szempontból – a védőréteg vastagsága és tömörsége a döntő tényezők. Egy horganybevonat élettartama hosszútávon vastagságával jó közelítéssel egyenes arányban van. A bevonó eljárások könnyebb áttekinthetősége érdekében, az 1. táblázat foglaltuk össze a legfontosabb műszaki-technikai jellemzőket.

1. táblázat: Különböző horganyzási eljárások, a bevonatok tulajdonságai
HASZNÁLATOS HORGANYZÁSI ELJÁRÁSOK TÍPUSAI
Eljárás neveBevonat szokásos vastagsága (µm)Ötvözeti réteg/kötésA réteg anyaga és szerkezeteRéteg-képződés technoló-giájaSzabványa
Darabáru tűzihorganyzás (acélszerke-zetek, kötőelemek)50…150van/kémiaivas-horgany ötvözet, általában tiszta horganyréteg borítja

tömör

fémolvadékba történő bemerítéssel, termo-diffúzióvalEN ISO 1461
Szalag-és lemez és drót tűzihorgany-zása5…40van/kémiaifémolvadékon történő áthúzással, termo-diffúzióvalEN 10346
EN 10244-2
Termikus fémszórás80…200nincs/fizikaiporózus horgany
(pórustömítés kell)
felületre szórt és megol-vasztott fémcsep-pekbőlEN 2063
Galvanikus horganyzás (darabáru, lemez, drót)< 50nincs/fizikailemezkés horganyleválasztás elektromos áram segítségével elektrolit-oldatbólEN 10152
Sherardizálás15…25van/kémiaivas-horgany ötvözet
tömör
termo-diffúzióvalEN 13811
Mechanikus plattírozás10…20nincs/fizikaihorgany, esetleg alatta rézréteggel
tömör
mechanikai energia segítségévelEN ISO 12683

 

Az adatokból látható, hogy az egyes, horganyzásnak nevezett technológiák bevonatai erősen eltérnek egymástól, így felhasználási lehetőségeik is mások. Az acélszerkezet felhasználási körülményeinek ismeretében kell kiválasztani a legalkalmasabb bevonattípust, módszert. Megjegyezzük, hogy a sherardizálás és plattírozás a mindennapi gyakorlatban ritkán alkalmazott, Magyarországon nem használt eljárások. A többi horganybevonatos termék kapható a hazai piacon is.

Kültéri igénybevételnél tűzihorganyzás (EN ISO 1461) ajánlott

Amennyiben a hosszútávú korrózióvédelmi szempontokat tekintjük elsődlegesnek – és ez jellemző az építőiparra – leginkább a vastagabb és tömör fémrétegek jöhetnek szóba. Az acélszerkezetek felületén tűzihorganyzással kialakított védőréteg tömör, metallurgiai kötéssel kapcsolódik a vashoz. Vastagsága – az acélminőség és szerkezeti kialakítás függvényében – legtöbbször 50-150 µm között van. A bevonatot egy kb. 450 °C hőmérsékletű horganyfürdőben alakítják ki (1. kép).

1. kép: Acélszerkezet kiemelése a horganyfürdőből

Az így kialakított fémbevonat – átlagos környezeti hatások mellett – legalább 40-50 év gondozásmentes védelmet biztosít az acélszerkezetnek. A fémréteg tapadása többszöröse a hagyományos festékekének, kevésbé érzékeny a szerelési sérülésekre. Kisebb bevonatsérüléseknél a cink katódos védőhatása érvényesül.

2. táblázat: Az acélszerkezeti tűzihorganyzás (EN ISO 1461) főbb alkalmazási területei
ALKALMAZÁSI TERÜLETEKAlkalmazási példák
Energetikai beruházásokVillamos távvezeték oszlopok, transzformátor állomások, stb.
Útépítések, vasúti beruházásokVasút villamosítás, autópálya acélszerkezetek, utcabútorok, stb.
Magasépítési acélszerkezetekÉpületszerkezetek, telekommunikációs tornyok, parkolóházak, stb.
MezőgazdaságGépszínek, tárolók, magtárak, állatnevelő berendezések, kerítések, stb.
Ipari létesítményekIpari tornyok, többszintes épületek, szállítószalag acélszerkezetek, stb.
SzállítmányozásKalodák, csarnokok, konténerek, kamion alvázak, stb.
Kötőelemek, apró termékekCsavarok, fittingek, stb.

Tűzihorganyzás az apró termékektől a többtonnás darabokig

Az acélszerkezeti tűzihorganyzás alkalmazási területei széleskörűek (2. táblázat). A legkisebb kötőelemektől a 6-8 tonnás darabokig, akár 15 m hosszúságban lehetséges a munkadarabok egy lépésben történő bevonása. Külön specialitása az eljárásnak, hogy az üreges szerkezeteknek nemcsak a külső, hanem a belső felületei is azonos értékű horganybevonattal lesznek ellátva. A termékek azonnal beépíthetők. A tűzihorganyzott acélszerkezetek kívül-belül egy kompakt védőbevonattal rendelkeznek (2. kép).

2. kép: Az acélszerkezetek kívül-belül védettek

Szakmai támogatás az építőiparnak

A magyar tűzihorganyzók nemzetközileg versenyképes árakon kínálják szolgáltatásaikat bérhorganyzás formájában. A Magyar Tűzihorganyzó Szövetsége szakmai támogatása mellett a nemzeti szövetség és tagvállalatai ingyenes szakmai segítséget nyújtanak az érdeklődő szakembereknek. Acélszerkezetek tervezőinek különösen figyelmébe ajánljuk a Tervezői Navigátor nevű segédprogramot, mely jelentően megkönnyíti a szerkezetek anyagválasztását és a tervezők munkáját.

 

Tűzihorganyzó vállalatok, és további részletes információk elérhetők az egyesület honlapján: www.hhga.hu