Csütörtökön került megrendezésre a Floor Expo, a dekor és ipari padlóburkolatok újdonságait bemutató konferencia. A résztvevő mintegy kétszáz tervező és kivitelező szakember Magyarországon még kevéssé elterjedt műszaki megoldásokat ismerhetett meg.

A technikai megoldások és a design terén is számos olyan technológia van, mely külföldön széles körben elterjedt, de itthon még alig ismert. Ezeket szerettük volna bemutatni a szakmának, ezzel gazdagítva a hazai építési kultúrát” – mondta Szautner Csaba, a Mapei Kft. kereskedelmi vezetője, a rendezvény megálmodója.

A Mapei Kft. szervezésében idén életre hívott szakmai fórumon a fugamentes ipari padlókról, a modern élelmiszeripari megoldásokról,dizájn padlókról, valamint sport- és köztéri burkolatokról voltak hallhatók előadások. A rendezvényt kiállítás kísérte, ahol a látogatók megismerhették a bemutatott megoldásokat, valamint válaszokat kaphattak a legújabb ipari padlótrendek kivitelezésének kritikus kérdéseire. A jelenlévő szakemberek támogatást nyújtottak a tervezéstől kezdve a kivitelezésen át egészen a jövőbeli karbantartási munkákig.

1000 négyzetméter beton fuga és betonacél nélkül

A konferencián bemutatásra kerültek azok az esztétikus megjelenésű, kis karbantartási igényű „fuga mentes” ipari padló megoldások, melyek révén akár 1000 négyzetméter egybefüggő nagytáblás betonfelületek készülhetnek. A fugamentes felületet kialakítását az innovatív zsugorodáskompenzáló betonadalékszerek alkalmazása teszi lehetővé, melyek alkalmazása még nem terjedt el széles körben hazánkban.

 

További információ: www.mapei.hu

 

 

Forrás: Hírnévügynökség

 

 

 

Guardian banner