Fékezi exportkivitelét a Mapei Kft.

491

A budaörsi székhelyű építőipari segédanyaggyártó cég a hazai igények zavartalan kielégítése érdekében fékezte exportkivitelét. Az intézkedés hatására stagnál a vállalat kivitele, az exportforgalom június végén 232 millió forint volt, ami mindössze 1,6 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. A vállalat június végi belföldi forgalma 13,4 milliárd forint volt, ami 20 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakának eredményeit.

Az év második felében csak akkor szolgáljuk ki az exportot, ha már a hazai keresletet kielégítettük. Hasonló a helyzet, mint 2017-ben, amikor a megnövekedett belföldi igények miatt az export befagyasztására kényszerültünk. Jelenleg erre nincs szükség, azonban folyamatosan figyeljük a magyar piacot és csak akkor exportálunk, ha a hazai piaci igényeket már kiszolgáltuk” – tájékoztatott Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

A vállalat ebben az évben 15 fővel bővíti munkavállalói létszámát,hogy zökkenőmentesen ki tudja szolgálni a megnövekedett keresletet. A vállalat, budaörsi központjában, valamint sóskúti gyártóüzemében, jelenleg 219 főt foglalkoztat.

A Mapei Kft. alapanyag ellátása stabil, termékhiány nincs, azonban néhány termékcsoportban, az epoxy gyanta bevonatok, ipari padlók, epoxy fugázók, ragasztók, valamint szintetikus vízszigetelő lemezek területén előfordulhatnak jelentős csúszások.

A vállalat mindent elkövet az alapanyagellátás biztosítása és az árstabilitás megőrzése érdekében. Költségszerkezet átalakítással és költségcsökkentéssel eredményesen mérsékelte az alapanyagárak emelkedésének árhatását, melynek köszönhetően május óta nem kényszerült áremelésre.

Markovich Béla szerint őszre várható a jelenlegi alapanyaghiány, ellátási nehézségek és megnövekedett kereslet miatti helyzet normalizálódása.

 

További információ: www.mapei.hu