Debbex alkalmazástechnika: hőszigetelés könnyen, gyorsan

411

Az épületek hőszigetelése sok esetben otthon is elvégezhető, külső szakember nélkül. Mi kell hozzá? Egy kis bátorság, ügyesség, a megfelelő anyagok és csipet szakmai tudás.

Alkalmazási területek

Falazatra poliuretán ragasztóhabbal ragaszthatunk hőszige­telő lapokat. Egy flakon kb. 10–12 m2 felületre elég. Választha­tunk gyorsankötő (1-2 perces) ragasztóhabot is (Turbo Speed). Itt a fazékidő is nagyon rövid, nincs sok lehetőségünk a korrigá­lásra. Gyakorlottabbaknak megfelelő és hatékony megoldás lehet. A hagyományos Thermokleber ragasztóhab kb. 10 perces bedol­gozási idővel bír.

Bitumenes felületre – például lábazat esetén – speciális ragasztó­habra lesz szükségünk, ami hozzáragad az olajos felülethez, ez a Thermokleber Roof.

Alternatív és innovatív megoldás a bitumenes szigetelés és XPS/EPS lábazati ragasztó. Itt egy lépésben oldjuk meg a talajned­vesség elleni védelmet a hőszigetelő lap ragasztásával. A Denbit Styro LT bitumenes ragasztó és szigetelő korszakos megoldást nyújt a hatékony és komplex hő- és vízszigetelésre. Kiegészítés­ként alkalmazhatunk 3D szigetelő habot, ami rendkívül flexibilis és kiváló megoldás ott, ahol fontos szempont a hangszigetelés.

Szórható szigetelőhab

Padlások, pincék utólagos hőszigetelése általában alapos tervezést, kivitelezést igényel. Az új tech­nológiák az utóbbi években jelentékenyen meg­könnyítik a dolgunkat. A Debbex Thermo-Quick szórható szigetelőhab széles szóróképpel (kb. 20 cm) és kiváló hő- és hangszigeteléssel, képes helyettesíteni az EPS/XPS ragasztott szigetelé­seit. Az eldugott helyekre is egyszerűen beszór­ható szigetelőhab 15 perc után tovább rétegezhető, 2 m2 kiadóssággal, 0,03 W (mK) hőszigetelő értékkel, 60 dB hangszigeteléssel tökéletesen hő- és hangszigetel pincék, garázsok, fémszer­kezetek, könnyűszerkezetek esetében, medencék külső falán, kádak, légtechnikai csövek, tározók és egyéb nagyobb épületszerkezetek felületein.

PU szigetelés használatakor, kérem, viseljen megfelelő védőfelszerelést, az 2020/1149 EU- szabályzata alapján!

Szakmai és kivitelezési tanácsokért forduljon a Den Braven Magyarország csapatához!

Komeiner Péter
műszaki vezető 

www.denbraven.hu