Az alumínium manapság már nem az ipari megjelenés, hanem sokkal inkább a korszerű, akár családi házakon is kedvelt homlokzatburkolat vagy tetőfedő anyag. A szálcement és kerámia szerelt homlokzatokhoz építész és kivitelező támogatást, valamint tartószerkezetet is kínáló CRLT Solution választékában újdonság az olasz designt képviselő Vestis alumínium burkolat, a kifejezetten fémmel foglalkozó Mazzonetto terméke.

Főleg középületeken a szerelt homlokzatburkolatok térhódításának lehettünk szemtanúi az elmúlt évtizedekben. Ezek megjelenése alapvetően meghatározza az épület stílusát és annak környezetére is hatással van. Az esztétika és a tartósság mellett a XXI. századi korszerű építési termékekkel szemben elvárás a környezetre is tekintettel folyó gyártás vagy a kész épület esetén a gazdaságos üzemeltetés, azaz a döntés során az esztétikai szempontok mellé a gazdaságosság többféle aspektusa is felzárkózik.

A szálcement, kerámia vagy fém –acél és alumínium – homlokzati és tetőfedő anyagok köre egyre nagyobb változatosságot mutat. Mind felületeit, színeit és a benne rejlő építészeti lehetőségeket tekintve gazdag a választék, amelyet most az olasz alumínium designt képviselő termékcsalád, a CRLT forgalmazásában megjelenő Vestis is kiegészít.

Ez a magyar piacon új,bevonatos alumínium burkolat, amely a legkülönbözőbb fémek – acél, réz, titán-cink – megmunkálásban tapasztalt olasz gyártó, a Mazzonetto terméke. Forgalmazását a szálcement – Cembrit, Cedral Eternit – valamint a Möding kerámia homlokzatburkolatok és a Ruukki acél homlokzatburkolatok és tetőfedő anyagok kizárólagos magyar forgalmazója a CRLT Solution kezdte a magyar piacon.

Alumínium homlokzat, tető, eresz – egységes látvánnyal

A Vestis anyagot választva akár a homlokzatra és a tetőre kerülő alumínium burkolattal anyagában és színében is megegyező ereszcsatornát is választhatunk. Mindezt úgy, hogy a tervezés után egykézből, a szükséges tartószerkezetekkel együtt, pontos mennyiségszámítással kerülnek az anyagok a kivitelezés helyszínére.

A 100%-ban újrahasznosítható alumíniummal készülő szerelt szerkezetek előnyös épületfizikai tulajdonságai mellett további lehetőségeket is kínál a tervezőknek és kivitelezőknek, sőt a beruházónak egyaránt.

A tervezői kreativitást a 10 féle szín és négy féle felületi kialakítás szolgálja. A kivitelezésben hasznos az alumíniumkönnyű súlya (2 kg/m²), egyszerű és könnyű feldolgozhatósága, alakíthatósága, az akár alacsony hőmérsékleten is folytatható bedolgozása.

A beruházók körében egyre népszerűbb a gazdaságos üzemeltetés egyik kulcsa, ha egy homlokzat csekély karbantartási igényű vagy akár karbantartásmentes. Ezt a Vestis alumínium esetén többek között a felületén található a 35 mikron, a hátoldalán pedig a 20 mikron bevonat biztosítja, így az anyag tartóssága, extrém időjárási viszonyoknak közötti ellenálló és korrózióálló képessége meggyőző.

Mindezeket az előnyöket építésztámogatással, mennyiségszámítással, logisztikával és veszélyes hulladék-elszállítás együtt, valamint kivitelezés-helyi tanácsadással kínálja a kizárólagos magyarországi forgalmazó, a CRLT Solution.

 

www.crlt-solution.hu

 

 

Forrás: Build-Communication Kft.