Az 1665-ben alapított, és ezzel a világ egyik legrégebbi vállalataként működő Saint-Gobain a világ 100 legnagyobb ipari vállalata közé tartozik. Fennállásának több mint 350 éve alatt a csoport az építőipari piacok vezető szereplőjévé nőtte ki magát.

A Saint-Gobain szerte a világon több mint 1000 konszolidált vállalatból áll, 179 000 fő munkaerőt foglalkoztat a világ 68 országában. A cégcsoport 2019-es árbevétele 42,6 milliárd euró volt.

Fő tevékenységi területei:

  • síküveggyártás,
  • üvegpalack gyártás
  • építőipari üzletág az ismert márkákkal, mint az Isover, Rigips és Weber

ÉRDEKESSÉGEK A SAINT-GOBAINRŐL

  • 1665-ben XIV. Lajos, a Napkirály pénzügyminisztere, Colbert alapította, és első megrendelése a versailles-i tükörterem elkészítése volt;
  • a Saint-Gobain szállította az üveget a Louvre piramishoz és a Grand Canyon fölé emelt kilátóhoz;
  • 80 fővárost és több mint ezer nagyvárost látott el a világban vízvezetékkel;
  • a Saint-Gobain szigeteli az USA-ban a házak egyötödét;
  • 30 milliárd üveget és palackot készít évente;
  • az autók 50%-át Európában a Saint-Gobain látja el üveggel.

FOLYAMATOS INNOVÁCIÓ

A Saint-Gobain folyamatos innovációjának célja, hogy az otthonok egyre kényelmesebbé, költséghatékonyabbá és önfenntartóbbá váljanak. A Saint-Gobain környezetbarát, egyben fenntartható lakó- és középületekre kínál megoldást. Olyan építőanyagokat gyárt és forgalmaz, amelyek energiatakarékosabbá teszik az épületeket, javítják azok akusztikai tulajdonságait vagy éppen jótékonyan hatnak az emberi egészségre.

Legfontosabb építőanyagaink: a gipszkarton-építőlemezek és rendszereik, a homlokzatok és tetők szigetelésére alkalmas szigetelőanyagok, a belső téri és homlokzati vakolatok, a ragasztók és a habarcsok. A Saint-Gobain egyéb megoldásai sorában meg kell említeni az ablaküvegeket, a különféle belsőépítészeti megoldásokat, az öntisztító ablakokat, a fotovoltaikus (napelemes) üveget, valamint a vízellátáshoz szükséges csővezetékrendszereket.

MAGYARORSZÁGON

A csoport hazánkban 1992 óta képviselteti magát, 2020. január 1-jétől Saint-Gobain Hungary Kft. néven van jelen a magyar piacon, építőipari márkái egy cégvezetés alatt a piac legmeghatározóbb szereplői.

Márkái: ISOVER (ásványgyapot-szigetelés), Rigips (gipszkarton építőlemezek, gipszalapú termékek és álmennyezetek), Weber (vakolatok, műszaki habarcsok és hidegburkolati segédanyagok). A vállalatcsoport további tagja a gépjárműüvegek értékesítésére speci­alizálódott Saint-Gobain Autover és a csiszolóanyag gyártó- és értékesítő Saint-Gobain Abrasives, valamint elérhető a Saint-Gobain PAM (csővezeték-rendszerek) és a Saint-Gobain Glass (üvegalapú megoldások).

Hazánkban két termelőegység is található: a Weber vakolat- és habarcsgyár Pilisvörösváron, illetve a Rigips gipszkarton gyára Halmajugrán. Emiatt a hazai piac ellátása gyors és költséghatékony szállítással megoldható, amely alacsonyabb környezeti terhelést is jelent.

Technológiai és termékinformációval kiadványaink, honlapjaink és szakértő kollégáink állnak az érdeklődők rendel­kezésére, mind magánépítkezők, mind szakmai partnereink számára.

 

 

 

 

A RIGIPS® teljes körű szárazépítési megoldásokat kínál: gipszkarton és speciális építőlemezekből készült szerkezetek akusztikai, tűzvédelmi, biztonsági, sugárzás- és steriliásvédelemi igényekre, valamint hűtő-fűtő rendszerekhez. Ezen kívül a kínálatában megtalálhatók: kézi és gépi gipszalapú glettek és vakolatok, kazettás és akusztikus álmennyezetek.

Kiemelt termékei

A speciális építőlemezek: Activ’Air® levegőtisztító, Blue Acoustic hanggátló, illetve az extra terhelhetőségű és ütésálló Habito® építőlemezek.

A Rimano® márkanevű gipsz alapú glett és vakolat termékcsalád, amely a legmagasabb esztétikai igényű felületi minőség (Q4) képzésére alkalmas.

A Gyptone és Rigitone akusztikus álmennyezeti építőlemezek kiváló esztétikai, akusztikai, tűzvédelmi, szilárdsági (terhelhetőség) tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek tartósak és az Activ’Air® technológiának köszönhetően egyben levegőtisztító hatásúak. Ezen sokoldalúságuk miatt teljesen egyedülállóak az álmennyezetek piacán.

 

www.rigips.hu

 

 

 

 

 

Az ISOVER® elsősorban az építőipar számára gyárt hőszigetelő, akusztikai és tűzálló ásványgyapot termékeket. Széles termékkínálat áll rendelkezésre tetőterek, padlásfödémek, emeletközi födémek, homlokzatok hő-és hangszigetelésére, kiegészítve az ISOVER által kifejlesztett VARIO páravédelmi rendszerrel. Az ISOVER minden területen teljes rendszert kínál, ami biztosítja az épületek magas szintű hő- és akusztikai komfortját. Az ISOVER üveggyapot termékek gyártásakor és teljes életciklusuk alatt kiemelt szempont a környezetvédelem. Termékei nem csak a hatékony energiamegtakarítást biztosítják, de előállításuk is több mint 80%-ban újrahasznosított üvegből történik, ezzel jelentősen hoz­zájárul a környezetünk megóvásához.

Akusto Fotó: Isover

Kiemelt termékei

Akusto – válaszfal hangszigetelő üveggyapotfilc. A tekercs szélessége 600 vagy 625 mm, amely meggyorsítja a beépítést. Az üvegszálak rugalmasságának köszönhetően kiváló hangelnyelő betétanyag lakó- és ipari épületek, szállodák, kórházak, tetőterek fémvázas szerelt válaszfalaiban.

 

Climaver – Magas testsűrűségű üveggyapotból készült légcsatorna panel, mindkét oldalon kasírozással ellátva, légtechnikai rendszerek kialakítására (hajtogatásos építési módszer), épületek, csarnokok szellőztetésére, klimatizálására. A Climaver légcsatornákra jellemző a jó hőszigetelés, kiváló hangelnyelés és a magas légtömörség.

www.isover.hu

 

 

 

A Weber világszerte piacvezető építőanyag-gyártó: nemcsak a vakolatok és habarcsok terén, de innovatív, egyszerűen alkalmazható megoldásokat kínál teljes hőszigetelő rendszerekhez, homlokzatok dekorálásához, felújításához, hidegburkolati munkálatokhoz, aljzatrendszerekhez és vízszigeteléshez egyaránt.

Fotó: Weber

Kiemelt termékei

weberpas topDRY

A weberpas topDRY vékonyvakolat egyedülálló AquaBalance® technológiája révén a felületi nedvesség szabályozásának köszönhetően optimális és tartós védelmet nyújt az algák és a gombák ellen. Az ásványi nemesvakolatokhoz hasonlóan felveszi a nedvességet, majd amint a nedvességhatás (például eső) megszűnik, a vakolat azt gyorsan és egyenletesen elpárologtatja.

A weberpas topDRY e tulajdonságának köszönhetően a homlokzat évekig szép és tiszta maradhat. Öntisztuló – láthatóan alga-és szennyeződésmentes, kiváló páraáteresztő képességű, környezetbarát, mechanikailag magasan terhelhető vékonyvakolat.

weber.col promax S1

Az extra flexibilis, könnyített, weber.col promax S1 burkolólap-ragasztót magas igény­bevételű területekre javasoljuk. Kifejezetten ajánlott felújításokhoz és nagyméretű (1800 cm2-nél nagyobb), alacsony nedvszívóképességű burkolólapok ragasztására.

A LIGHT BLUE technológiával készült könnyített súlyú csemperagasztók egy új generációt hivatottak képviselni a hidegburkolási piacon. Ennek köszönhetően egy 17 kg-os zsák egy normál ragasztóhabarcs 25 kg-os zsákjának felel meg, emellett kedvezőbb áron érhető el a hagyományos termékekhez viszonyítva.

Fotó: Weber

www.hu.weber