A Nemzeti Táncszínház a hazai táncszíntér legfontosabb központja az ehhez méltó gyönyörű helyen, a budapesti Millenáris parkban kapott helyet. A környezethez illeszkedő homogén megjelenést az EQUITONE elegáns szálcement homlokzatburkolata adja, amely az épület külsőjén és belsőjében egyaránt megtalálható.

Oly könnyeden és mégis határozottan illeszkedik környezetébe a ZDA – Zoboki Építésziroda és az Archiflex Stúdió építésziroda tervezte új Nemzeti Táncszínház épülete, amilyen finom, lágy és olykor karakteres, dinamikus, ahogy egy táncos mozdulatai.  A könnyed elegancia, mégis karakán megjelenés együttese az épület külsején és belsején egyaránt megtalálható.

Fotó: Hirling Bálint

Az erős fa építőanyag az eleganciát, lágyságot és egyszerűséget sugárzó szálcement homlokzatburkolattal egészítették ki. „Elsősorban elméleti megfontolásból nem akartunk a téglacsarnok metszetében téglát használni, hanem valami ettől eltérő, de homogén felületű nagyelemes felületet kerestünk. Az EQUITONE-nál találtuk meg a nekünk legmegfelelőbb egyenletesen strukturált, de homogén felületet.” – indokolta az anyagválasztást Lente András, az Archiflex Stúdió építésziroda tervezője. „A kollégákkal az együttműködés zökkenőmentesen ment, a kérésünk alapján azonnal kapott anyagminták alapján döntöttünk.” – folytatta.

Természetes anyag természetes környezetbe

A homlokzatra – kívül és belül – körülbelül 500 négyzetméternyi EQUITONE [linea] LT60 termék került homok színben, amelyet néhány síkon a cég [natura] modellje egészít ki. A szálcement természetes ásvány tartalmú kompozit anyag egyedülálló esztétikai és fizikai tulajdonságokkal, amely könnyű alakíthatóságával és esztétikus felületével kiválóan alkalmas szerelt, átszellőztetett homlokzatburkolatok kialakítására.

A Nemzeti Táncszínházra nagy mennyiségben került az EQUITONE [linea], amely egyedülálló, 3D felületű, anyagában színezett szálcement homlokzatburkolat a fény és árnyék játékának lehetőségével. A Linea vonalas szerkezete kiemeli a szálcement anyag textúráját. A nap bármely pillanatában a napsütés változó hajlásszögének köszönhetően változatos megjelenést biztosít. A termék a megszokott lapméretekben áll rendelkezésre, de a lapok tetszés szerint formálhatók.

EQUITONE építész és építészhallgatói pályázat 2019

„A szépség és ésszerűség egysége” mottóval hirdeti meg idén a mára hagyományos, építészek és építészhallgatók munkájának elismerésére hivatott pályázatát a környezetbarát szálcement homlokzatburkolatokat gyártó EQUITONE.

Az 1.100.000 Ft összedíjazású versenyre 2020. január 20-ig várja a zsűri a kész és az akár terv szinten lévő épületek anyagait, és a hallgatói terveket.

 

További információ: www.equitone.hu

 

 

Forrás: Build-Communication Kft.