Épületkiegészítők hőhídmentes rögzítése hőszigeteléssel ellátott falakon

Az EJOT által tervezett és fejlesztett Iso-Team termékcsalád kiváló megoldást nyújt a homlokzati hőszigetelő rendszerekkel ellátott falakra utólagosan vagy előre betervezetten felszerelendő, mindenféle épületkiegészítő rögzítésére.

 

BETERVEZETT RÖGZÍTÉSEK

A hőszigetelő rendszerek elkészülte előtt, illetve készítésük közben a hőszigetelő rendszerbe integrált rögzítőkonzolokat nevezzük betervezett rögzítéseknek. Ezeket általános korlátok, franciaerkély-korlátok, árnyékoló rolók, zsaluziák, klímakonzolok stb. rögzítési feladatai esetén alkalmazhatjuk.

Az Iso-Corner számtalan meggyőző előnnyel rendelkezik. A rögzítőkonzol PU-keményhabból készül, így jelentősen csökkenti a hőhídhatást, ezzel tökéletes megoldást nyújt a közepestől a nagyobb súlyú homlokzati épületkiegészítő elemek előre betervezett rögzítésére. Két rögzítési felülettel rendelkezik (ablakbéllet és homlokzati sík), így két szerelési pozícióban is lehetővé tesz két-két rögzítési pontos rögzítést.

Engedélyköteles rögzítések esetén a készletben található speciális EJOT Delta-PT csavarok alkalmazása mindenképpen szükséges, a rögzítendő szerkezetet (előfúrást követően) ezekkel a csavarokkal csavarozzuk az Iso-Corner konzolhoz. Az Iso-Corner konzol falszerkezetekhez történő rögzítéséhez három, különböző kialakítású dübelszett áll rendelkezésre, amelyek minden építőanyagban biztos rögzülést garantálnak.

Az Iso-Corner három méretben készül, így a különböző hőszigetelési vastagságokhoz a megfelelő méretre vágható. Az Iso-Corner legfontosabb előnye az eddig használt megoldásokkal szemben az, hogy alkalmazásakor nem szükséges időigényes utómunkálatokat (síkkorrekciót vagy felületkiegyenlítést) végezni (1. ábra).

UTÓLAGOS RÖGZÍTÉSEK

Gyakran előfordul, hogy a tervezés fázisában még nem állnak rendelkezésre a homlokzatokra szerelendő kiegészítő elemek pontos pozíciói. Ilyenkor a szükséges szerkezeteket a homlokzatokra utólagosan kell felszerelni. Ilyen típusú rögzítésekhez az EJOT három különböző megoldást kínál. Amíg az Iso-Spiral és az Iso-Dart a könnyebb homlokzati kiegészítők felszereléséhez ajánlott, addig az Iso-Bar a közepesen nehéz, illetve a nagyobb súlyú homlokzati épületkiegészítők rögzítéséhez nyújt megoldást (2-4. ábra).

Az Iso-Bar egy műszaki engedéllyel rendelkező homlokzathorgony, amely egy speciális kompozit, rozsdamentes, metrikus menettel ellátott szárból és egy tömítőelemből áll. Az Iso-Bar széleskörűen alkalmazható, professzionális rögzítőelem, mindenféle épületkiegészítőhöz: árnyékolók, előtetők, korlátok, rácsok, klímakonzolok stb. Az injektált ragasztóhabarcsos beépítéssel feszítésmentesen rögzül akár betonban, akár üreges vagy tömör téglában. A hőtechnikai elválasztó megoldásnak köszönhetően az Iso-Bar homlokzathorgony hőhídhatása rendkívül alacsony. A készletben szállított EPDM tömítés pedig garantáltan biztosítja a rögzítési pontok tartós nedvesség elleni szigetelését. A készlet része az intelligens szerelőszerszám, ami egyben telepítő, központosító és tengelyirányú pozícionáló eszköz is.

Biztosítja továbbá a homlokzati hőszigetelő rendszer zárórétegének központosított bemarását, majd a ragasztóhabarcs megszilárdulásáig központi helyzetben tartja a menetes szárat. A beépítési pozíciónak megfelelően az Iso-Bar szokványos szerszámokkal (fémfűrész, sarokcsiszoló) a megfelelő méretre vágható.

További információ:
ageller@ejot.com, www.ejot.hu

ÜZENET KÜLDÉSE

Kérjük, írja be hozzászólását!
Kérjük, adja meg nevét