Általános elvárás, hogy növeljük az egy főre jutó termelési értéket, hogy a növekvő mennyiségű munkát ugyanannyi szakemberrel elvégezhessük – ebben segít a myPlan.cloud szoftver.

A mai világban az információáramlás hatékonysága kulcsfontosságú – egy építési projekt során ennek súlya akár százmilliókban mérhető. A dinamikusan növekvő építőiparban gyakran találkozunk azzal, hogy egy komolyabb veszteség után a kivitelező, a tervező és a megbízó egymásra mutogat.

A probléma forrása az esetek 94 százalékában az információáramlás problémáira vezethető vissza.

A GYAKORLATRA ÉPÜLT

A rendszert fejlesztő vállalat egy építőipari kivitelező- és tervezőcégből nőtte ki magát. Több évtizedes tapasztalatukból adódóan pontosan látják, hogy mik lehetnek egy projekt buktatói, és azt is, hogyan lehet ezeket elkerülni. Úgy látták, hogy a súlyos tíz- vagy százmilliók mellett értékes mérnökórák mennek veszendőbe csak a dokumentációkezelés módja, az információáramlás pontatlansága miatt. Ennek megoldására egy szoftvert kerestek. Mivel nem találtak olyat, ami minden igényt kiszolgált volna, ezért saját szoftverfejlesztő csapatukkal készítettek egyet.

A myPlan.cloud rendszerrel tökéletesen kézben lehet tartani a teljes projekt dokumentációját, annak megálmodásától kezdve a kivitelezés utolsó lépéséig.

Legyen szó akár a saját ház felújításáról vagy generálkivitelező cégként egy sokmilliárdos projekt végigviteléről. A program egyik különlegessége, hogy 12 nyelven érhető el: például, ha egy magyar tervező feltölt egy tervet, a német beruházó németül kap róla értesítést, németül használja a felületet, az ukrán kivitelező pedig ukránul.

BIZTONSÁGOS ADATÁRAMLÁS

A rendszerben a tervek biztonságban vannak, az információ akadálytalanul áramlik. A nagyobb tervcsomagok továbbítására jelenleg használt fájlküldő alternatívákkal nem lehet kézben tartani egy komoly projekt dokumentációját, emellett számtalan emberi hiba miatt is gyakran adódnak problémák. Szükség volt egy eszközre, amivel könnyű a rendszerezés, és zökkenőmentessé válik a munka.

A myPlan.cloud szoftverrel a tervezők pontosan látják, hogy melyik dokumentum mely revíziója hiányzik. A rendszer mobilbarát, így a kivitelezők akár telefonon, a kivitelezés helyszínén is betekinthetnek a legfrissebb tervekbe.

A MYPLAN.CLOUD LEGFŐBB ELŐNYEI

  • a rendszer egyszerű: nincs szükség oktatásra, informatikailag képzetlen felhasználók is azonnal kiigazodnak rajta;
  • a tervezők tömegesen is könnyedén fel tudják tölteni a rajzaikat különböző formátumokban, revíziókba rendezve;
  • a rajzokba bármilyen eszközről be lehet tekinteni a kivitelezés helyszínén;
  • megfelelő jogosultsággal másodpercre pontosan látjuk a dokumentumok feltöltésének és megtekintésének idejét;
  • a legfrissebb revíziókról automatikus értesítést küld a rendszer az arra jogosultaknak, így senki nem fog elavult tervekből dolgozni;
  • jogosultság függvényében a dokumentumok jóváhagyhatók, és ez a rendszerben azonnal látható;
  • amikor a projektmenedzserek a kivitelezés során hibát találnak, azt csatolt képekkel és megjegyzésekkel kísérve azonnal dokumentálhatják;
  • a teljes projektről lekérhető a nyomtatható tervjegyzék, amin akár laikusok is el tudnak igazodni első ránézésére az egész tervdokumentáció összes revíziója közt.

A szoftvert úgy építették meg, hogy az minden tervkezelési kritériumnak megfeleljen.

Készítettek egy összehasonlító táblázatot, amelynek segítségével összevethetők a már „jól bevált” építőipari dokumentumkezelési megoldások és a myPlan.cloud (1. táblázat).

1. táblázat

További részletekért látogasson el a www.myplan.cloud weblapra, és kérjen ingyenes demo felületet, prezentációt a +36 70 300 9544 számon, vagy e-mailben a norbert.szabo@myplan.cloud címen.

 

www.myplan.cloud