Kivásárolta franciaországi és francia svájci disztribútorát a Graphisoft

1888

Újabb két leányvállalattal erősíti Európa francia nyelvterületein pozícióját a vállalat

A Graphisoft, a világpiac OPEN BIM vezető szoftverfejlesztője bejelentette, európai pozícióinak erősítése érdekében kivásárolta a korábbi francia és francia svájci disztribútorát. A tranzakció az AV-Tech csoporthoz tartozó Abvent franciaországi és francia nyelvű Svájc területeken értékesítő Archicad üzletágakat érinti, és heteken belül lezárul. Az európai AEC piac ezen meghatározó piacain ezentúl a Graphisoft saját leányvállalattokkal támogatja felhasználóit.

A Graphisoft a magyar piac mellett számos országban saját leányvállalattal van jelen, mint például Németország, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Olaszország, Brazília, Szingapúr és Japán. Az európai AEC piacon most a francia nyelvterületeken vált saját leányvállalati értékesítésre, amelynek köszönhetően a korábbinál közvetlenebb és várhatóan hatékonyabb kapcsolatot építhet ki felhasználóival.

A francia építészek által alapított Abvent az AV-Tech Group tagja, és szinte a Graphisofttal egy időben jött létre. A disztribútor 1987-től Franciaországban, majd 1991-től a francia nyelvű Svájcban vált a magyar vállalat értékesítő partnerévé.  Az Abvent a francia nyelvű európai régiókban jelentős piaci pozíciókkal rendelkezik, disztribútorként sikeresen képviselte a Graphisoft OPEN BIM szoftvereinek és szolgáltatásainak elterjedését.

Haidekker András, a Graphisoft üzleti kapcsolatokért felelős elnökhelyettese

„Az Abvent szinte vállalatunk indulásától partnerünk volt, jelentősen hozzájárul a francia piacon elért sikereinkhez, példaértékű ügyfélkapcsolatot alakított ki a helyi piaci szereplőkkel. Az akvizíció után sem szűnik meg a szakmai kapcsolatunk, de úgy véljük eljött az idő, hogy ezeken kiemelt európai AEC piacokon közvetlen módon adhassuk át globális tapasztalatainkat ügyfeleinknek, ezért folytatjuk mostantól a munkát saját leányvállalatainkkal.” – mondta Haidekker András, a Graphisoft üzleti kapcsolatokért felelős elnökhelyettese.

Az AV-Tech-et francia építészek 1985-ben alapították és időközben a BIM technológiák és szolgáltatások egyik jelentős képviselőjévé nőtte ki magát az építészeti, építőipari, tervezési és várostervezési iparágakban. A két vállalat mostani megállapodása értelmében a Graphisoft kivásárolja korábbi disztribútorától a francia nyelvterületeken működő Archicad üzletágait, beleértve a piaci és ügyfél kapcsolatokat, az alkalmazottakat és az eszközöket.

Xavier Soule, az AV-Tech Group vezérigazgatója elmondta: „Büszkék vagyunk arra a szakmai munkára és eredményre, amelyet Franciaországban és Svájcban a BIM használatának növelése érdekében megtettünk, és biztosak vagyunk abban, hogy ügyfeleink még többet profitálnak majd a Graphisoft gyakorlatias megközelítésű termék és szolgáltatás támogatásából, valamint az AEC-n képviselt hosszú távú jövőképének megvalósításából.”

Az ügylet nem érinti az Abvent egyéb üzleti területeit, hiszen a cégcsoport saját szoftvereket is fejleszt, mint például az Artlantist, a BIMoffice-t, a Linkioo-t és a Renderin-t. A két vállalat szakmai partnersége nem szakad meg a kivásárlás után sem, ám a Graphisoft az OPEN BIM termékeit és szolgáltatásait, valamint az ehhez kapcsolódó támogatásokat és képzéseket ezen piacokon a jövőben saját cégeivel teszi elérhetővé.

 

Forrás: Mayweather-Miller Communications