Újabb IoT-alapú termékekkel bővítette a Siemens Cerberus PRO tűzbiztonsági megoldáskínálatát

1502

Az új megoldások az egyszerűbb tervezés és karbantartás, valamint a könnyebb üzemeltetés előnyét biztosítják a rendszerintegrátoroknak, a szolgáltatóknak és az ügyfeleknek. Az FC720 tűzjelzőközpont-család új szoftverével a rendszerhez csatlakozó optikai füst- és hőérzékelő a folyamatos működés megszakítása nélkül tesztelhető. A Cerberus Connect mobilalkalmazás a meglévő Cloud Apps-választékot bővíti.

Vezérlőpanel beépített hálózati képességekkel

Az FC720 tűzjelző központoknak egy új eszköz (X200-as gateway) biztosít beépített hálózati képességeket, amelyek a telepítést és a beüzemelést is megkönnyítik. Frissült a központokba telepíthető perifériakártya is, amely jelentősen növeli a ráköthető eszközök (hurkok) teljesítményét. A felhasználók így nagyobb rugalmassággal a legnagyobb hatékonyságra tervezhetik rendszereiket.

Zavarmentesen tesztelhető érzékelők

Az OOH740 Cerberus PRO érzékelőt a Siemens a már bevált ASAtechnology (Advanced Signal Analysis, fejlett jelkiértékelés) mellett DFTtechnology (Disturbance-free Testing, zavarmentes tesztelés) technológiával is felszerelte. Az ezzel a technológiával ellátott érzékelők és perifériák működése automatikusan tesztelhető akár előre ütemezett időpontokban, vagy igény szerint, a helyszínen és távolról is. Mindez az épületben tartózkodó személyek és az ott zajló folyamatok megzavarása nélkül történik, így a tesztek száma növelhető, és a tűzbiztonság a vonatkozó előírásokon túlmenően javítható.

Új mobilalkalmazás a Cerberus Cloud Apps-palettán

A Cerberus Connect App révén a biztonsági személyzet iOS és Android-alapú mobileszközökön is értesítéseket kaphat, illetve bárhonnan, bármikor ellenőrizheti a tűzjelző rendszer állapotát és eseménytörténetét.

Javult emellett a karbantartás és a rendszeres felülvizsgálatok tervezése, valamint a jelentéskészítés is, mivel a Cerberus Cloud Apps eszközeivel a felhasználók digitalizálhatják a folyamatot. A szervizszolgáltató például a Cerberus Portálon keresztül megtervezheti, hogy a következő látogatáskor mit kell tesztelni, a Connect App-on keresztül a helyszínen elvégezheti a tesztelést, majd a portálon keresztül a törvényi előírásoknak megfelelő riportokat készíthet. A jelentéseket azután elküldheti ügyfelének, aki így teljes rálátást kap a tűzvédelmi rendszerre, és szükség esetén annak megfelelőségét is bizonyítani tudja.

 

Forrás: Siemens