Az építőipar várhatóan kulcsszerepet játszik Joe Biden elnök éghajlat-tervében

713

Joe Biden új amerikai elnök ígéretet tett arra, hogy végrehajtja azokat a fontos változásokat, amelyek a globális felmelegedés hatásainak minimalizálása, valamint a nemzeti és globális klímaválság elkerülése érdekében szükségesek. Az elnök elkötelezte magát, hogy kiemelten kezeli az amerikai városok éghajlatváltozás elleni küzdelmét, és ambiciózus jövőképet fogalmazott meg Éghajlat Tervének végrehajtása érdekében, amelyben ígéretet tesz arra, hogy ösztönözni fogja a városok számára legjobb „klímatechnológia” iránti keresletet, különös tekintettel a legújabb Smart City és Digital Twin tech technológiára, amelynek célja, hogy segítse a városokat új, ambíciózus fenntarthatósági céljaik megvalósításában.

Az Éghajlat Terv átfogó cél- és cselekvéskészlet az éghajlatváltozás és a szén-dioxid-termelés kezelésére. Magában foglalja a 2050-ig tartó nettó szén-dioxid-kibocsátás ambiciózus célkitűzéseit, és tartalmaz egy tervet, mely során négy év alatt 2 milliárd dollárt költenek el a károsanyag kibocsátások csökkentése érdekében.

Biden elnök adminisztrációja évente egymilliárd dolláros pályázati támogatási program indítását tervezi, amely segít öt városnak új tervezési stratégiákat és smart city technológiákat kipróbálni, amelyek modellként szolgálhatnak az egész ország számára. Négy év alatt 4.000.000 épület korszerűsítését is tervezi az energiahatékonyság növelése, a hőveszteség, az áramfogyasztás és a túlzott pazarlás csökkentése érdekében.

Digital Twin- Digitális ikertestvér
A digitális ikertestvér a dolgok internetén (Internet of Things, IoT) keresztül folyamatosan kapcsolatot tart fizikai párjával, amelynek mindenkori állapotáról adatokat gyűjt, és a gépi tanulás, a mesterséges intelligencia (AI), valamint más analitikai megoldások által létrehozza annak élő szimulációját – ezzel segíti a hibamegelőző karbantartást, a teljesítmény optimalizálását, a használat tanulmányozását, az újabb modellek, verziók tervezését, tesztelését és gyártását, fejlesztését is.
Forrás: http://www.jovogyara.hu/digitalis-ikrek-mesterseges-intelligenciaval.html

A Digital Twin technológiával a tervezők, a kivitelezők és az eszközkezelők fejlett 3D-s modelleket használnak, amelyek mesterséges intelligencia-vezérelt elemzési eszközökhöz kapcsolódnak, hogy pontosabban tudják mérni, előre jelezni és mérsékelni a széndioxid-kibocsátást városszerte. Az ENSZ jelentései szerint a városok adják a globális kibocsátás 70% -át.

A kereskedelmi épületek energiafogyasztásáról készült legfrissebb felmérés szerint az USA-ban az összes meglévő épület fele 1960 és 1999 között épült, 21% pedig 1960 előtt. Ezek az épületek gyakran rosszul szigeteltek, rossz az energiahatékonyságuk. Ennek eredményeként az épületek a városokban a teljes CO2-kibocsátás 40-70% -át adják.

Az egyik vállalat, amely piacvezetővé vált a városi méretű Digital Twin térben, a Cityzenith, a Siemens, a Bentley és a Microsoft mellett arra fókuszál, hogy segítse a városokat az épített környezet széndioxid-kibocsátásának csökkentésében.

Ha kiküszöböljük az épületek károsanyag-kibocsátását, akkor a globális emissziós probléma nagy részét megoldottuk” – állítja Michael Jansen, a Cityzenith vezérigazgatója. “A kibocsátás nullára csökkentése magában foglalja az egyidejű tevékenységek komplex sorozatát, amely több szén-dioxid-mentesítési tevékenységet és szolgáltatási szerződést foglal magába, az energetikai berendezések utólagos felszerelésétől kezdve a megújuló energiatermelés ellenőrzésén át a szén-dioxid-kreditek beszerzéséig. A Digital Twin technológia megvalósítja a tökéletes “virtuális világ találkozása a való világgal” 3D együttműködési környezetet az érdekelt felek számára: az összes tranzakció modellezését, kezelését és figyelemmel kísérését, lehetővé téve több felhasználó számára, hogy városszerte együttesen tervezhessenek és hajtsanak végre több egyidejű klíma projektet. „A SmartWorldOS ™ Digital Twin platformunk olyan, mint a SimCity ™[1], csakhogy itt valós, fenntartható széndioxid-semleges városokat hozhatnak létre.

Biden elnök Éghajlat Terve a megfelelő időben érkezett, és örömmel látjuk, hogy a terv előtérbe helyezi az intelligens, széndioxid-semleges városokat. Tavaly ígéretet tettünk arra, hogy digitális ikerszoftverünket 10 nagyobb városnak adományozzuk, akik a probléma megoldásán dolgoznak. A cél az, hogy együttműködjünk a városokkal, a városi hálózatokkal és a kereskedelmi épületek tulajdonosaival egy közös használatú Digital Twin platform kifejlesztésében, bevezetésében és méretezésében, amely aztán az amerikai kereskedelmi épületek tulajdonosai számára megadja a szükséges eszközöket és információkat a nettó nulla kibocsátás eléréséhez“.

 

További információ: www.cityzenith.com

 

 

 

 

________________________________________________________________________
[1] Videojáték