A Siemens bemutatta új Intelligens Szelep termékskáláját az ISH kiállításon

626

Intelligens eszközeinek portfólióját kiegészítve a Siemens Building Technologies Divíziója bemutatta az új Intelligens Szelepek termékskáláját. Ezek lényegében egy saját szabályozóval felszerelt motoros szelepek, amelyek alapvetően így natív BACnet eszközökké válnak, de képesek önálló IoT berendezésként felhőalapú csatlakozásra is. Berendezés továbbá magába foglal egy ultrahangos átfolyásmérőt, továbbá két hőmérséklet érzékelőt is.

Mindezek segítségével dinamikus önszabályozásra és önellenőrzésre képes a konstrukció, így automatikus szivattyú és dinamikus hőfogyasztói energia-optimalizálás válik elérhetővé.

Forrás: Siemens

Az adatkommunikációs csatlakozások segítségével a szelepen átáramló energia monitorozása értelemszerűen megoldott, továbbá lehetővé teszi a szelep távoli ellenőrzését, beüzemelését, és szükség esetén annak átparaméterezését is. A berendezések DN15 és DN125 mérettartományban lesznek elérhetőek, hogy a lehető legtöbb feladathoz felhasználható legyen ez a korszerű megoldás.

Az installációt szintén könnyíti, hogy a szelepcsoporthoz tartozó és alapesetben azon elhelyezkedő kontroller akár falra is szerelhető, így adva egyszerű megoldást zsúfolt kazánházakba történő illesztési feladatra. Összességében tehát elmondható, hogy egy további rendkívüli termékcsoporttal bővül a Siemens digitalizált eszközeinek tárháza, amely segítségével egy csettintésre számos probléma kerül egyidejűleg megoldásra, legyen szó beszabályozási, beüzemelési vagy monitoringozási kérdésekről.

 

 

Forrás: Siemens