Digitális szállítólevelet vezettek be a Duna-Dráva Cementnél

1002

Egyedi fejlesztés alapján bevezették a Digitális Szállítólevelet a Duna-Dráva Cement Kft.-nél – erről a vállalat számolt be hétfői közleményében. Közölték, a digitális megoldással teljes mértékben kiváltják a papír alapú dokumentációt, valamint betonozó pókot biztosítanak a szakembereknek a könnyebb mozgathatóság érdekében.

A vállalat hétfői tájékoztatásában hangsúlyozták, a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) Betonüzletága amellett, hogy országszerte széles termékpalettával és kimagasló minőséget kínál ügyfeleinek, a folyamatos fejlesztésre és a környezettudatosságra is kiemelt figyelmet fordít. Közölték, éppen ezért, a piacon elsők között, egyedi fejlesztés alapján bevezették a Digitális Szállítólevelet, amellyel teljes mértékben kiváltják a papír alapú dokumentációt, valamint betonozó pókot biztosítanak a szakembereknek a könnyebb mozgathatóság érdekében.

Mint írták, a fejlesztésnek számos hozadéka van: amellett, hogy megkönnyíti a vevők felé történő elszámolást, a későbbiek során az automatikus számlázást is lehetővé teszi. Sőt, az alvállalkozók felé is könnyebb az elszámolás, hiszen számukra is elérhetővé válik az azonnali adatlekérés a szállításukról – tették hozzá. A Digitális Szállítólevéllel optimalizálják a folyamataikat, emellett pedig növelni tudják a kommunikáció gyorsaságát és hatékonyságát – ismertették a közleményben és kiemelték azt is, a vállalat ezzel egy újabb lépést tett a digitalizációs fejlesztések irányába.

Betonozó pók

Betonozó pókkal a könnyebb mozgathatóságért

A DDC kitért arra is, hogy – a Digitális Szállítólevél mellett – egy kevésbé ismert, ám annál hatékonyabb eszközt is kínál. A betonozó gém, másnevén betonozó pók a transzportbeton betonszivattyúval történő továbbítását jelentősen megkönnyíti. Enélkül a szakembereknek a betonszivattyú gémének a végén megtalálható, jelentős súllyal bíró gumicsövet szükséges mozgatniuk, amely komoly fizikai jelenlétet igényel – tájékoztatott a vállalat.

Közleményükben kiemelték, az eszköz amellett, hogy gyorsabb és könnyebb mozgatást biztosít, nagyobb területi lefedettséget tesz lehetővé a forgási szögének köszönhetően az építkezés során. Elmondták azt is, a magyarországi piacon jelenleg kevés ilyen eszköz található: a Duna-Dráva Cement Kft. és a Danubius Dunántúl Kft. azonban 1-1 darabbal rendelkezik. A betonozó pók használata olyan nagyobb kivitelező cégek számára ajánlott, akik több lakásos társasházat, ipari parkokat, valamint hosszabb távon, nagyobb felületet építenek be – közölte a vállalat.

Forrás: DDC közlemény