Az otthoni energiamenedzsment új szintje

2370

Különleges ajánlattal állt elő az idei Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n (CES) a Schneider Electric, a vállalat az otthoni energiamenedzsmentet új szintre emelő megoldást mutatott be. A Schneider Home segít az energiafelhasználás csökkentésében, növeli a kényelmet és az energiafüggetlenségre törekvő lakástulajdonosoknak is hasznos támogatást nyújt.

A Schneider Home komplex energiagazdálkodási megoldás magában foglal egy falra rögzíthető otthoni akkumulátort a zöld energia tárolására, egy nagy teljesítményű napelem-invertert, egy intelligens elektromos panelt, elektromos járművekhez használható töltőt, valamint csatlakoztatott dugaljakat és villanykapcsolókat, amelyeket a könnyen használható Schneider Home alkalmazással lehet vezérelni. A Schneider Electric által kifejlesztett rendszer többek között képes nyomon követni az egyes készülékek energiafogyasztását és eldönteni, hogy egy áramkimaradás során hol adjon prioritást az áramellátásnak annak érdekében, hogy hosszabb ideig biztosítsa a rendelkezésre álló tartalék áramellátást. Emellett a megoldás révén a felhasználók elkerülhetik az otthoni villamos hálózatuk költséges bővítését, amire elektromos autó vásárlása esetén lehet szükség.

A meglévő megoldásokkal ellentétben, amelyek külön alkalmazásokat és hardvereket igényelnek, a Schneider Electric az energiatermelés, -tárolás, -mérés és -szabályozás automatizálásával elhozta az egyszerűséget az ingatlantulajdonosok számára. Az idei CES innovációs díjjal is elismert Schneider Home elegáns stílusa és integrált megközelítése az otthoni energiagazdálkodási megoldások új korszakát jelzi.

Schneider Home – energiaforrások és digitális képességek integrációja 

  • A Schneider Pulse egy beágyazott technológiával, funkcionalitással és intelligenciával működtetett intelligens elektromos panel, amely összekapcsolja az otthonon belüli különböző energiaforrásokat. Ezt a megoldást már elismerték innovációjáért, többek között a Time, a Fast Company és a Green Builder díjaival.
  • A Schneider Boost egy otthoni energiatároló akkumulátor, amivel tárolható a napelemek által termelt energia, amit akkor lehet használni, amikor a legdrágább az áram, így csökkentve a közüzemi díjakat. Az akkumulátor segítségével az áramszünet okozta kellemetlenségek is elkerülhetők.
  • A Schneider Inverter egy nagy teljesítményű hibrid inverter a napenergia hasznosítás és tárolás számára. Átalakítja a napenergiát váltakozó áramú villamos energiává.
  • A Schneider Charge elektromos járműtöltő, melynek segítségével a napenergia termelés és tárolás előnyei is kihasználhatók, gyorsabb töltést tesz lehetővé és csökkenti a költségeket.

A Schneider Home alkalmazással megoldható az otthoni energiagazdálkodás felügyelete, vezérlése és automatizálása egyetlen, könnyen használható applikáción keresztül.

 

Forrás: Schneider Electric