A technológiai vállalat a jövőbeli intelligens városok mintaképét alkotja meg a dubaji expón.

A dubaji világkiállítás legfontosabb infrastruktúra-digitalizációs partnereként a Siemens az expo hatalmas, Monaconál kétszer nagyobb területén bemutatja, hogyan lehet egy város épületeit, gépeit és létesítményeit okos technológia segítségével összekapcsolni. A Siemens MindSphere nevű ipari IoT megoldása tölti be az Expo 2020 központi idegrendszerének szerepét, mely többek közt 137 épület 200.000 adatpontját köti össze, valamint 15.000 kamera csatlakozik hozzá. Bár a kiállítás infrastruktúráját felügyelő rendszer a háttérben fut, mindenki, aki az expóra látogat, profitálhat a működéséből.

A Siemens technológiája lehetővé teszi az expo vezetői számára a fenntarthatósági mutatók követését, így többek közt az épületüzemeltetés optimalizálását, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését, a víz- és energiatakarékosság elősegítését, valamint a látogatók kényelmének és biztonságának növelését is. A rendszer valós idejű hozzáférést biztosít az adatokhoz és elemzésekhez, így jobb döntéseket hozhatnak például arról, hogyan növeljék az épületek energiahatékonyságát vagy miként javítsák az öntözőrendszerek vízfelhasználását. Ez különösen fontos a Közel-Keleten, ahol az energiafelhasználás jelentős részét az épületek teszik ki.

A Siemens rendszeresen részt vesz a világkiállításokon 1851 óta, amikor a vállalat alapítója, Werner von Siemens bemutatta a nagyközönségnek mutatós távíróját Londonban. Az Expo 2020 Dubai rendezvényre 25 millió látogatót várnak. A rendezvény 2022. március 31-ig tart nyitva.

További információ a Siemens Expo 2020-on betöltött szerepéről ide kattintva érhető el.

 

Forrás: www.siemens.com