Jótékonyság a Szigligeti Félmaratonon

98

800 ezer forinttal támogatják a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítványt a hétvégén megrendezett Mapei Szigligeti Félmaraton résztvevői.

Amikor a Mapei Kft. megkeresett minket, hogy szeretnék támogatni az alapítványt, meghatódva fogadtuk el a lehetőséget. A végtaghiányos gyerkőcök fejlesztését évtizedek óta segítjük, de eddig a sporttevékenységet csak Budapesten tudtuk támogatni. Most a felajánlók segítségével az ország bármely pontján is akarjon sportolni egy végtaghiányos gyerkőc mi támogatni tudjuk” – mondta Csesznegi-Fényes Zsuzsanna kuratóriumi alelnök.

A vállalat negyedik éve névadó szponzora a Szigligeti Félmaratonnak, melynek a kezdetektől kiemelt célja a jótékonysági akciók szervezése. Az idei versenyen a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány számára ajánlhattak adományt a nevezők a verseny honlapján, melyhez a Mapei Kft. ugyanannyit hozzátett. Így összesen 800 ezer forint gyűlt össze a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány számára. Ez a verseny történetének legmagasabb támogatása, az 1700 nevező több mint fele, 966 futó küldött támogatást.

A koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe kerültek az alapítványok is. Sok vállalkozás került nehéz helyzetbe, megritkultak a társadalmi események és rendezvények, melyek anyagi támogatást adhatnak. Most különösen fontos az összefogás, ezért örömmel segítettünk” – mondta Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

 

 

Forrás: Hírnévügynökség