A vidéki építőipari szakemberek jelentős hátrányban vannak, mert többségük számára elérhetetlenek a budapesti szakmai rendezvények, nem tudnak részt venni rajtuk. A tudáshoz mindenkinek joga van – gondolta a Mapei Kft., és négy vidéki nagyvárosban rendezett regionális Mapei szakmai napot júliusban és augusztusban. 

Egy kőműves, vagy burkoló szakember ritkán engedheti meg magának, hogy egy egész napot kiessen a munkából egy rendezvény kedvéért, főleg nem az építőipar mai helyzetében. Az Országos Építőipari Szakember Találkozó szervezőihez is sok olyan visszajelzés érkezett a szakemberektől, hogy nem tudnak csatlakozni a rendezvényhez a távolság miatt.

A digitalizáció pedig nem jelent mindenre megoldást. Vannak olyan fogások, technikák, módszerek melyeket nem lehet online megtanulni. Emellett a közvetlen szakmai párbeszédet és tapasztalatcserét sem tudja minden esetben pótolni egy online konzultáció. A Mapei Kft. ezért úgy döntött, hogy elviszi a rendezvényt az ország négy különböző pontjára, hogy a vidéki szakemberek számára is hozzáférhető legyen a szaktudás.

2021-ben az első alkalommal Szeged, Miskolc, Pécs és Veszprém helyszíneken szervezett rendezvénysorozaton több, mint kétszáz építőipari szakember, kivitelező vett részt.

A rendezvény programjában szakmai előadások, alkalmazástechnikai bemutatók, valamint szakmai kiállítás szerepelt. Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője előadásában az építőipar egyik legégetőbb problémájára, a kontárok elleni küzdelemre hívta fel a figyelmet. Elmondta, hogy egyre több az olyan kivitelező, aki jó kereseti lehetőségnek tekintve beáll építőipari „szakembernek”, majd áron alul vállal munkát, azonban az a minőség, amit kiad a kezéből, ritkán éri el a megfelelő szintet. Markovich Béla szerint minden eszközzel segítenünk kell az építtetőket és a szakembereket a kontárokkal szemben. Ennek érdekében jött létre el a Mapei Kft. új, minősített szakember képzése, valamint a Szakemberajánló oldala, amely a minőség egyfajta garanciája.

A rendezvény tapasztalatai nagyon kedvezőek. A résztvevők nagyon élvezték a rendezvényt és örültek, hogy elérhetővé vált számukra. A szakemberek nagy része szinte egész nap maradt. Amennyiben a vírushelyzet engedi, új helyszínekkel bővülve jövőre is megrendezésre kerül a rendezvénysorozat.

 

További információ: www.mapei.hu

 

 

Forrás: Hírnévügynökség