Építőipari konferencia online? Egy évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna, kiváltképp gyakorlati szakmai bemutatókkal egybekötve. Azonban a koronavírus-járvány hatására felgyorsult digitalizáció az e téren egyébként konzervatív építőipart is elérte. Az elsők között szerveztek online is követhető, gyakorlati bemutatóval egybekötött építőipari eseményt. Az október 6-án megrendezésre került Szigetelés Expo-n mintegy 850 szakember vett részt, közülük 688-an online.

Szautner Csaba, a Mapei Kft. kereskedelmi vezetője, a rendezvény ötletgazdája Fotó: Mapei Kft.

A jelenlegi helyzetre tekintettel döntöttünk úgy, hogy online is követhetővé tesszük a Szigetelés Expo-t, így lehetősége nyílt azoknak is kapcsolódnia a szakmai naphoz, akik nem lehettek jelen a helyszínen. A tapasztalatok nagyon kedvezők, sikeresnek értékeljük az eseményt” – mondta Szautner Csaba, a konferenciát szervező Mapei Kft. kereskedelmi vezetője.

A budapesti Villamosszigetelő és Műanyaggyár volt iparcsarnokában megrendezett szakmai napon a kevésbé ismert megoldások mellett a leghatékonyabb vízszigetelési technológiákat és legújabb innovációkat ismerhették meg a résztvevők. Az előadások mellett szakmai bemutatókon ismerkedhettek meg az egyes technológiák gyakorlati kivitelezésével a szakemberek.

A szakemberek egyetértenek abban, hogy az épületek legnagyobb ellensége a víz. Egy német felmérés szerint az épületkárok 80 százaléka vízkár. A Szigetelés Expo-n bemutatott innovációkkal lényegesen javítható a kivitelezés minősége. Ráadásul meggyorsítható a kivitelezés, csökkenthető az élőmunka igény, így javítható a hatékonyság. Az egyre növekvő munkaerőhiány és kapacitáshiány közepette ez nagyon fontos szempont a kivitelezőknek és tervezőknek egyaránt” – mondta Szautner Csaba.

A szakmai előadások és szakmai bemutatók egész nap négy témában ismétlődve zajlottak, hogy a résztvevők kisebb csoportokban tudjanak részt venni. A szervezők természetesen nagy gondot fordítottak a biztonságra. A belépéskor fertőtlenítő kapun kellett áthaladni, kötelező volt a maszk használata, valamint a nézőtéren szellősen, egymástól távol lettek elhelyezve a székek.

 

További információ: www.mapei.hu

 

 

Forrás: Hírnévügynökség