A létesítményi hulladékgazdálkodásra nincs konzekvens, bárhol alkalmazható módszer, hiszen több érdekelt fél elvárását, valamint a pénzügyi és a környezetvédelmi mutatószámokat is figyelembe kell venni. Egy jól működő hulladékkezelési rendszer viszont már extrém rövid távon érezteti pozitív környezetvédelmi, gazdasági és társadalmi hatásait is. A lehetőségekről szól az októberi Green Talk.

A 21. század egyik legnagyobb kihívása a hulladék-kérdés: a növekvő létszámú emberiség már most évente olyan mennyiségű hulladékot termel, ami 7000-szerese az Empire State Building tömegének. A világ legnagyobb hulladéktermelői a fejlett és a fejlődő országok városai (otthonok, munkahelyek, intézmények), ahol kulcsfontosságú, hogy hatékony rendszert építsünk ki a hulladékok visszagyűjtésére.

A hulladéktermelés elkerülésének egyik legkézenfekvőbb módja a szelektíven gyűjtött hulladék újrahasznosítása. A körforgás biztosításával megelőzhető, hogy újabb nyersanyagokat termeljünk ki a Földből.

Időpont: 2021. október 21. csütörtök 15.00-16.00

Előadó: Ferenczi Attila Maxim, a Recobin Kft. ügyvezetője

Tervezett témák:

  • Milyen kapcsolat van a hulladékkezelés és az ESG jelentések, valamint a LEED, BREEAM zöldépület-minősítések és a WELL minősítés között?
  • Milyen hulladékos jogszabályok és szakmai követelmények vonatkoznak a létesítményekre?
  • Hogyan működnek az újrahasznosítási rendszerek?
  • Hogyan lehet a létesítményen belül optimalizálni a hulladékgazdálkodást?

Az esemény magyar nyelvű. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A maximális  létszám 100 fő.

 REGISZTRÁCIÓ 

 

 

Forrás: HuGBC