Minden évben (Hungarotherm kiállítás esetében minden második évben) rangos szakmai zsűri ítéli oda az újdonságaikkal, innovációikkal pályázó cégek közül a legkiválóbbaknak ezeket az elismeréseket. Ebben az évben Construma-díjat három, míg Hungarotherm-díjat négy cég nyert el.

CONSTRUMA-DÍJASOK

Growatt SPH4000-10000TL3 BH-UP inverter

Gyártó: SHENZHEN GROWATT NEW ENERGY CO., LTD.
Forgalmazó: EU-Solar Zrt.

A Growatt inverter egy hibrid technológia, amely lehetővé teszi többlettermelés esetén az energia eltárolását későbbi felhasználásra. A Growatt terméke lehetőséget biztosít arra, hogy egy már meglévő napelemes rendszert hibriddé alakítson át. Energiahatékonysága rendkívüli, maximális hatásfoka 98 százalék feletti.

A termék – a wifi mellett – saját vezeték nélküli hálózattal is rendelkezik. Ezért wifi router csere esetén sem kell újra beállításokat végezni, így stabilabb a működése. A termék kiemelkedő tulajdonsága, hogy támogatja az utólagos rendszerfrissítést és új rendszer telepítését. Lehetőség van szabadon választható üzemmód beállítására, amelyek a fogyasztást, a visszatáplálást vagy az akkumulátorok feltöltésének prioritását szabályozzák.

Pierre okos otthon rendszer

Gyártó: Dotlab Kft.
Forgalmazó: Source Lab Kft.

A Pierre okos otthon rendszer egy mobiltelefonos applikáció segítségével integrált megoldást kínál az összes okos otthont érintő kényelmi és eszközvezérlési igényre. A rendszer képes bármilyen kiválasztott berendezést, rendszert vagy helyiséget vezérelni. Hozzáadott érzékelők segítségével automatikusan cselekszik, optimalizál, műveletek sorozatát indítja el, ami jelentős költségmegtakarítást eredményez.

Nem csak családi otthonok, de szállodák, lakóparkok, társasházak és irodaépületek költséghatékony működését is elősegítik. A partner- és szervízhálózat munkáját kidolgozott szerelési irányelvek, oktatóprogram és gyakorlott háttérmunkatársak segítik.

Relief Kályhacsempe-kollekció

Gyártó: Szentesi Cserépkályha

A Relief csempekollekció jól ötvözi a korszerű fűtőberendezéseket a tradicionális cserépkályhákkal. A csempék formája és mechanikai tulajdonságai alkalmasak a legkorszerűbb kályha- és kandallóbetétek hőtároló burkolására, modern cserépkályhák építésére vagy elektromos kályhák, fűtőbútorok kialakítására.

A szigorú környezetvédelmi előírások és a tüzelőberendezésekre vonatkozó szabályok követelményei kályha vagy kandalló építését a korábbi technológiával már nem teszik lehetővé. A korszerű kandallóbetétek vagy ökotűzterek magas hatásfokú égést biztosítanak. A kályha építése ehhez igazodóan teljesen új eljárást és sok a hagyományostól eltérő anyag használatát igényli, amit a Relief csempekollekció biztosít.

HUNGAROTHERM-DÍJASOK

Légtechnika

NILAN VPR termékcsalád

Gyártó: NILAN Légtechnika Kft.

Oktatási intézmények, közintézmények, irodák és múzeumok légkezelő egysége. A légkezelő család a cég legújabb fejlesztésének és rendkívül kompakt felépítésének köszönhető minimális helyigénye következtében a hagyományos megoldásokhoz képest akár 75%-kal kisebb hellyel is beéri.

További kimagasló jellemzője, hogy a berendezés egyedülálló módon hőszivattyúval kombinált, hővisszanyerős, forgódobos szellőzéssel készül. Ezen tulajdonsága már a leghatékonyabb készülékek közé emeli, mert a kétlépcsős hőcsere segítségével a berendezés képes a 100%-os hővisszanyerésre. A rendkívül energiatakarékos szellőzőegység légszűrés és a páratartalom-szabályozás mellett komfort fűtési és hűtési funkciót is el tud látni kültéri egység alkalmazása nélkül. A szerelőbarát megoldások mellett a készülék nem igényel hűtőköri szerelőt, mert a hőszivattyú hűtőköre hermetikusan zárt.

KWL® Yoga Style 400 decentralizált hővisszanyerős szellőztető

Gyártó: Helios Ventilátorok – Kamleithner Budapest Kft.

Oktatási intézmények, óvodák vagy akár eladóterek légkezelő egysége. A gyermekek egészségének védelme és az energetikai szigorítások megkövetelik a bölcsődékben, óvodákban és iskolákban is a hővisszanyerős szellőztetést. Főleg az utólagos beépítés esetén a központi gép helyigénye és a csővezetékek elhelyezése problémát okoz. Erre kínál megoldást felújítási projekteknél is a Helios új decentrális – csövek nélküli – megoldása, amellyel a tantermek mellett egyterű irodák, tárgyalók és kereskedelmi terek, például edzőtermek is kiválóan szellőztethetők.

A berendezés tudása az ún. Coanda-effektuson alapszik, melynek lényege, hogy huzatmentesen lehet nagy mennyiségű szellőző levegőt bejuttatni a térbe, mert a befújt levegő kezdetben a mennyezeten marad és csak később süllyed le és keveredik a komfortzóna levegőjével. A rendkívül alacsony zajszint ideális a nyugodt oktatás és koncentráció fenntartásához. Energiahatékonysága a hővisszanyerős szellőzés kiváló hatásfoka mellett akár jelenlétérzékelővel is növelhető.

air-e nanone™ X generator

Gyártó: Panasonic Heating & Ventilation Air-conditioning Europe (PHVACEU)

Minden felhasználói területre alkalmas. A vállalat forradalmi megoldása – a természetben előforduló hidroxilgyökök hatására alapozva – semlegesíti a szagokat, közömbösít, illetve elpusztít meghatározott baktériumokat, vírusokat, polleneket és allergéneket. Fertőtlenítő hatásának köszönhetően sikerrel veszi fel a harcot a penész és a gombák ellen is. Laboratóriumi vizsgálatok igazolják, hogy a COVID-19 (SARS-CoV-2) és H1N1 influenzavírus ellen is hatásos.

Működésének alapja egy speciális generátor, amely minimális elektromos áram felhasználása mellett másodpercenként 4800 milliárd hidroxilgyököt szabadít fel a komforttér kiváló levegőminőségének elérése érdekében. Az egység beépítése egyszerű, helyigénye és működtetési költsége kicsi, zajhatása egészen minimális.

Hőelosztás

Belimo Energy Valve™

Gyártó: BELIMO Automation Handelsgesellschaft m.b.H.

Épületgépész „okos szelep”. Egyetlen eszközben, kompakt módon egyesíti az épületek, illetve ipari létesítmények hűtési és fűtési energiamérését, vezérlését, épületgépészeti beszabályozását, a HVAC rendszer ⊗T és glikol felügyeletét, illetve az IoT alapú hőfogyasztás számlázásának lehetőségét. Az integrált funkciók nemcsak a beépítés idejét és költségét csökkentik, hanem megteremtik a lehetőséget az összetett hidraulikai beszabályozás optimális elvégzésére is.

A szelep újdonsága a szabadalmaztatott szabályozócsap és az ultrahangos mérésen alapuló térfogatáram- és hőfogyasztásmérő. Az új fejlesztésű kombinált és kompakt szelep segítségével az új építési, valamint energiakorszerűsítési projektek esetén mérhető, átlátható és energiaoptimalizált hűtési/fűtési rendszerek alakíthatók ki. Ezáltal az épületek hűtési/fűtési energiafelhasználása jelentősen csökkenthető.

www.construma.hu