Az idei CONSTRUMA DÍJ nyertesei

1426

A CONSTRUMA kiállítási csokor keretében 2022-ben is díjazzák a kiállított termékek közül a legkiválóbbakat, példaként állítva azokat a szektor valamennyi szereplője számára.

A CONSTRUMA DÍJ-ra a Construma, az OTTHONDesign és a Reneo kiállításokra bejelentkezett cégek pályázhattak. Több mint 20 pályázat érkezett, melyeket rangos szakemberekből álló zsűri bírált el.

Díjazottak

Pályázó: EU-Solar Zrt.
(G pavilon 301A,B)
CONSTRUMA DÍJ-as termék:
Growatt SPA 4000-10000TL3 BH

 

A megújuló energiaforrások utáni folyamatosan növekvő igények a napelemes rendszerek széleskörű fejlesztését eredményezik. Egy ilyen egyre inkább elterjedő innovációs megoldás a hibrid technológia, amely lehetővé teszi többlettermelés esetén az energia eltárolását későbbi felhasználásra. A Growatt terméke lehetőséget biztosít arra, hogy egy már meglévő napelemes rendszert hibriddé alakítson át. A termék kiemelkedő tulajdonsága, hogy támogatja az utólagos rendszerfrissítést és új rendszer telepítését. Lehetőség van szabadon választható üzemmód beállítására, amelyek a fogyasztást, a visszatáplálást vagy az akkumulátorok feltöltésének prioritását szabályozzák. A Growatt termékét távolról lehet üzemeltetni és karbantartani.

 

Pályázó: Grand Union Kft.
(G pavilon, 106C)
CONSTRUMA DÍJ-as termék:
BioFicient biológiai szennyvíztisztító kisberendezés

 

A Kingspan BioFicient mozgóágyas (MBBR) technológiát alkalmazó biológiai szennyvíztisztító kisberendezés úgy nyújt korszerű és kényelmes megoldást a csatornahálózattal nem rendelkező ingatlanok használói számára, hogy a keletkező szennyvíz kezelését megbízhatóan és költséghatékonyan végzi el. Kiemelkedő tisztítási hatásfokának köszönhetően megfelel a vonatkozó európai szabványnak is (EN:12566-3 – a kezelt víz gyökérzónás locsolásra alkalmas), ezért nem csak a környezetet, de a felhasználók egészségét is védi. A kettős biozónának és az automatizált működésnek köszönhetően a felhasználók rendszeres beavatkozását sem igényli. Elektromos fogyasztása csekély, szippantási igénye alacsony, üzemeltetése gazdaságos. Kivitelezése egyszerű és költséghatékony.

Pályázó:
Leier Hungária Kft. (A pavilon, 208A)
CONSTRUMA DÍJ-as termék:
Leier klímafödém

 

A Leier Hungária Kft. pályázati terméke annyiban újdonság, hogy a Leier mesterpanel födémet kiegészítették felületfűtési és -hűtési csövekkel. Ezek 5-10 mm-re kerülnek beépítésre a födém alsó síkjától. A csővezetékek egyaránt alkalmasak fűtő- és hűtővíz szállítására, akár hőszivattyú kiszolgálására is. A rendszer kialakításából adódóan magas fűtési-hűtési teljesítményt, gyors reagálást és helyiségenkénti szabályozást tesz lehetővé. Azzal, hogy a felületfűtéshez, -hűtéshez szükséges, gépészetileg méretezett csőrendszer gyári körülmények között beépül a födémpanelbe, további jelentős helyszíni szakmunka megtakarítás érhető el, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséget kap.

A nagyarányú (födémnél ~ 75%) sugárzó hőleadás eredményeként 2-3 °C-kal alacsonyabb levegő hőmérséklet is elegendő az ugyanolyan hőérzet biztosításához. Ez ~15-18%-kal kevesebb energiabevitelt igényel. Az alacsony konvekciós érték (födémnél ~25%) elősegíti a szálló por mértékének csökkentését.

Pályázó:
Mapei Kereskedelmi Kft.  (A pavilon, 211D)
CONSTRUMA DÍJ-as termék:
Kerapoxy Easy Design

 

A Mapei nyertes terméke kétkomponensű, dekoratív, saválló, könnyen felhordható és tisztítható epoxi fugázó anyag. Bakteriosztatikus adalékszert tartalmaz és BioBlock technológiával rendelkezik, amely megakadályozza a baktériumok elszaporodását és a penészképződést a fugázó felületeken, ezáltal higiénikussá és biztonságossá teszi a csempézett felületeket. Kerámia burkolólapok, üvegmozaikok és kő anyagok fugázásához egyaránt alkalmas, akár 15 mm szélességben. Nagyon alacsony illékony szerves vegyületek (VOC) kibocsátású termék, így megőrzi az egészséget, és óvja a környezetet. Zárt szerkezetének köszönhetően a használat során nem színeződik és nem koszolódik el. A Kerapoxy Easy Design beltéri és kültéri padló- és falburkolatok fugázására is alkalmas.

Pályázó:
Masterplast Nyrt. (A pavilon, 310A)
CONSTRUMA DÍJ-as termék:
ISOMASTER EPS 150 G

 

Az ISOMASTER EPS 150G javított hővezetési tényezőjű, grafitadalékkal ellátott, nagy terhelhetőségű hőszigetelő lemez. A grafitos adalékanyagnak köszönhetően 25%-kal jobb hőszigetelő a hagyományos EPS-el szemben. Így ennek eredményeként a termék energiahatékony, ami a fenntarthatóság szempontjából nem elhanyagolható. A hővezetési tényezője 0,030 W/m.K. Felhasználási területe széleskörű, egyaránt használható talajjal érintkező épületszerkezetekben, vízszigeteléssel védetten, talajon fekvő padlóban, lefelé hűlő födémen, beton, vasbeton aljzat alatt; illetve egyhéjú járható melegtető szerkezetekben, extenzív és intenzív zöldtetőben is. A beépítés nem igényel semmilyen újfajta eljárást vagy technikát, ezért könnyen megvalósítható műveletnek minősül.

Pályázó:
Rotovill Kft. (G pavilon, 504A)
CONSTRUMA DÍJ-as termék:
Aux Kappa 3,5 kW monosplit klímaberendezés

 

Az Aux Kappa 3,5 kW monosplit klima berendezés funkciói közül kiemelhető a négyirányú motoros légterelőállítást lehetővé tevő légbefúvó rendszer, a távirányító hőérzékelője alapján beállítható hőmérsékletet lehetővé tevő adaptív hőmérséklet szabályzó. Az integrált Wi-Fi vezérlés, a fagymentesítéshez hasznos temperáló funkció, vagy éppen a komfortérzetet nagy mértékben növelő csendes üzemmód szintén előnyös jellemzője.  A termékkel kapcsolatban – különösen koronavírusos helyzetben – az egészségvédelmet segítő innovatív funkciókat érdemes hangsúlyozni. Ilyenek a gombásodást nehezítő AntiFungus funkció, a lerakodó szennyeződéseket eltávolító iClean rendszer, és az UV sterilizálóval működő Health funkció. Az UV sterilizáló technológiának köszönhetően ugyanis a helyiség levegőjét akár 98% hatásfokkal lehet fertőtleníteni már 1 óra üzemeltetés után. Az esztétikus megjelenés, innovatív funkciók és stabil szervizháttér mellett ráadásul a kifinomult inverteres technológia révén a berendezés áramfogyasztása is igen kedvező.

Pályázó:
Szépítők Bemutatóterem Kft.
(CoverArt Design – B pavilon 404D)
CONSTRUMA DÍJ-as termék:
Decork Façade
(parafa tartalmú hőszigetelő dekorvakolat)

 

A Decork Façade parafa tartalmú vakolat és bevonati rendszernél a fenntarthatósági követelmények szerepelnek első helyen, még a funkcionalitást is megelőzik. A kiválasztott és ellenőrzött szemcseméretű (0-1 mm) parafa használata olyan kifinomult terméket eredményez, amely gyors és egyszerű alkalmazást tesz lehetővé bármilyen típusú belső vagy külső homlokzat elegáns, okos és funkcionális védelmére és díszítésére. A Decork Facade védi a homlokzatokat az esővíz felszívódásával szemben, köszönhetően kiváló tapadási képességének bármilyen típusú hordozón – fa, fém, szintetikus anyagok, cementtámaszok -, ami rendkívül funkcionális és sokoldalúvá teszi a felületi befejezést. A parafa alapanyag a termék hő-, hang-, rezgés- és antibakteriális szigetelési tulajdonságait is kedvezően befolyásolja.

A díjakat a kiállítás első napján, az ünnepélyes megnyitó keretében, április 6-án 13 órakor adják majd át.

 

Forrás: Hungexpo