2019. február 18., hétfő

 

 

kep1A SOPREMA csoport egy 1908-ban alapított független vállalatcsoport, amely jelenleg 90 országban van jelen. 57 gyárával és több mint 7200 munkavállalójával az építőiparban felmerülő igényeket széles skálán képes kielégíteni, a víz-, hő- és hangszigetelés terén pedig teljes körű megoldásokat kínál.

Észak-Amerikában, Nyugat-, Dél- és Kelet- Európában, Kínában vannak működő gyárai, és építés alatt áll a legújabb Indiában. Fentiek mellett világszerte 22 oktató központtal segítik az anyagok beépítését és 13 kutató-fejlesztő részleg dolgozik a termékek fejlesztésén. A viszonteladóinak száma 4000 fölött van.

A SOPREMA csoport miután világelső lett a vízszigetelések terén, egyre több rokonterületen jelent meg. Napjainkban az építőipari szektor egyik legkiemelkedőbb szereplőjévé vált. A cég mindenkor a legmagasabb minőségű vízszigetelő anyagok gyártására koncentrált. Mára több millió négyzetméter vízszigetelő anyagot és vízszigetelő rendszert biztosít a tető- és a mélyépítés, a hő- és hangszigetelés, a napelemes és zöldtető rendszerek számára.

A vállalatcsoport sikere azon alapszik, hogy elfogadja a fejlődést hozó kihívásokat. Az innováció minden munkaterületen a vállalati kultúra részévé vált, beleértve a gyártást, értékesítést, kutatás-fejlesztést és a fenntartható fejlődést.

POLIMER MODIFIKÁLT BITUMENES VÍZSZIGETELŐ LEMEZEK

kep2A SOPREMA csoport palettáján megtalálhatók a plasztomer és elasztomer modifikált vízszigetelő és párazáró lemezek.

A cégcsoport oxidált lemezek gyártásával nem foglalkozik. A modifikált termékeket Novaglass, Sopralane, Sopraplast, Mammouth márkanevek képviselik.

Az APP-vel modifikált plasztomer lemezek legnagyobb előnye az UV sugárzással szembeni magas ellenállóképesség, míg az elasztomer lemezek (SBS, SIS) kitűnő hideghajlíthatósággal rendelkeznek.

A hagyományos hegeszthető megoldások kiegészültek az öntapadó lemezekkel és szalagokkal (Soprasolin).

HŐ- ÉS HANGSZIGETELÉS

A cég a hőszigetelő termékek gyártása során többféle technológiát alkalmaz: EPS, formahabosított EPS (padlófűtéshez), XPS, PUR, hőszigetelő fagyapot, valamint fújható cellulóz hőszigetelés. Ezen számos megoldási lehetőség segítségével képes lefedni az összes felmerülő építési igényt: lapos- és magastetők, padló, fal, mennyezetek, födémek, átszellőztetett tetők, lábazatok, padlásterek és zöldtetők hőszigetelése.

KENHETŐ VÍZSZIGETELÉSEK

A SOPREMA csoport a kenhető vízszigetelések és speciális gyanták teljes skáláját kínálja, amelyek felhasználhatók a hagyományos megoldások kiegészítéseként vagy alternatív vízszigetelő rendszerekként. Ezek a szigetelések külön felületvédelem nélkül is biztosítják a megfelelő vízhatlanságot.

A termékskála magában foglalja a hagyományos és modifikált bitumenes, a polimetil-metakrilát (PMMA) és a poliuretán-bitumen alapú ALSAN vízszigeteléseket, tömítő anyagokat, védőrétegeket, speciális festékeket hidegtetőkhöz, hő- és vízszigeteléshez való ragasztókat.

SZINTETIKUS LEMEZEK

Az egyrétegű szigetelésekhez a FLAGON márkanevű PVC és TPO/FPO termékeket a tartozékok teljes skálájával kiegészítve gyártják. A mélyépítési és mérnöki műtárgyak építési munkáinál többnyire az erősítő betét nélküli, míg a tetőszigeteléseknél az erősítő betéttel ellátott megoldások a jellemzők. A termékkínálatban szerepel a bitumennel összeépíthető PVC vízszigetelés is.

MAGYAR KÉPVISELET

A SOPREMA csoport 2016-ban megvásárolta az olasz Novaglass gyárat, ezzel a SOPREMA csoport a korábbi Novaglass Kft.-n keresztül – a 2018. májusi névváltozás óta Soprema Kft. névvel – ismét közvetlenül képviselteti magát Magyarországon.

A magyar nyelvű honlap jelenleg még szerkesztés alatt áll, ezért javasoljuk, hogy az érdeklődők látogassanak el a nemzetközi weboldaldalak valamelyikére.

 

 Logo SOPREMA hungary

www.soprema.com
www.novaglass.com

 

 

 

 

Bemutatkozás

A Magyar Építéstechnika az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), valamint a Magyar Építőanyag és Építőipari Termék Szövetség (MÉASZ) hivatalos lapja. Iránymutató szakfolyóirat a magyarországi építőipar teljes szférájára. Gyakorlati beállítottságú, az építőipar valamennyi területével – a tervezéstől az alapanyaggyártáson keresztül a magas- és mélyépítő-ipari kivitelezéséig, ezek műszaki fejlesztéséig – számos szakmai témával foglalkozó, általános építőipari műszaki-kereskedelmi szakfolyóirat. Beszámol a szakterület műszaki fejlődéséről, az új technológiákról és termékekről, megoldást kínál a felvetődő problémákra. Rendszeresen tudósít az építőipar fontosabb hazai és külföldi eseményeiről, kiállításokról, kongresszusokról, szakmai tanácskozásokról. Különös figyelmet fordít olyan szakterületek példákkal illusztrált bemutatására, amelyek a tervezőknek, a kivitelezőknek, a kereskedőknek és a felhasználóknak, valamint a legkorszerűbb ismereteket elsajátítani kívánó tanulóifjúságnak egyaránt fontosak.

Eseménynaptár

Február 2019
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Keresés

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web