2019. február 18., hétfő

 

 

kep1A budapesti Centuria társasház építése során több munkafolyamatban, mint például a hőszigetelés, a hidegburkolat és az ipari padló kivitelezése, a Mapei-megoldások jelentettek
segítséget az építők számára.

HOMLOKZATI HŐSZIGETELÉS ÉS HOMLOKZATKÉPZÉS

Az épület homlokzatának kialakításánál a QUARZOLITE TONACHINO rendszerre esett a választás, mert struktúrája tetszett a tervezőnek. A projektben a teljes MAPETHERM hőszigetelő rendszert alkalmazták, amely az alábbi termékeket foglalja magában, a megadott rétegrendi kialakításban:

Centuria társasház, Budapest

Kivitelezés éve: 2016–2017
Beruházó: Centuria Ingatlanfejlesztő Kft.
Generálkivitelező: HTMR Kft., Domino Kft., Thermodizayn Kft.
Mapei termékkel végzett munkálatok: hidegburkolás, homlokzatkialakítás, homlokzati hőszigetelés, ipari padló
Hidegburkolati kivitelező: Domino Kft.
Homlokzati kivitelező: Domino Kft.
Ipari padló kivitelező: Sárréti József egyéni vállalkozó
Mapei partnerkereskedő: Domino Kft.
Mapei kapcsolattartó: Lakatos Zsolt
  • MAPETHERM EPS lemez;
  • MAPETHERM dűbelek,
  • MAPETHERM NET üvegszövetháló;
  • MAPETHERM ragasztótapasz;
  • MAPETHERM kőzetgyapot ragasztó.

A homlokzatképzést QUARZOLITE BASE COAT alapozással QUARZOLITE TONACHINO PLUS színvakolattal oldották meg a kivitelezők. A homlokzati tűzterjedés ellen ásványgyapot sávok beépítésére volt szükség.

HIDEGBURKOLÁS

Az új építésű társasház 43 lakásában és 2 üzletében a Mapei termékeivel készültek a hidegburkolatok. A hidegburkolati kivitelező és a projektmenedzser a tervezőasztalnál egyszerre vettek részt a tervezésben.

A vizesblokkok, konyhák padlóin a 30×30-as, falain a 20×50-es lapméretekhez az ADESILEX P9 cementkötésű ragasztóhabarcsot alkalmazták a kivitelezők.

kep2

A folyosókon az olasz Marazzi 60×30-as vékony kőporcelán lapok ragasztásához az ULTRALITE S2-t, a teraszokon KERAFLEX LIGHT S1 ragasztóhabarcsot alkalmaztak. A társasház beltéri fugázásához mindenütt a KERACOLOR FF FLEX-et, a teraszokon az ULTRACOLOR PLUS fugázó anyagot használták az építkezés során. A MAPESIL AC-t a csatlakozási hézagokban alkalmazták. Az aljzatkiegyenlítést az ULTRAPLAN ECO 20-szal, a vízzárást a MAPELASTIC termékkel és a MAPEBAND szalaggal oldották meg a fürdőkben, konyhákban és a teraszokon.

IPARI PADLÓ

kep3A társasházat két garázsszinttel alakították ki. A földszinti garázs a Százados utcából, a mínusz első szinten lévő pedig a Ciprus utcából nyílik. A projektmenedzsernek nagy fejtörést okozott, hogy milyen kivitelezővel oldják meg a garázs műgyantás kiegyenlítését, és ekkor a Mapei Kft. értékesítőjéhez fordult, hogy ajánljon neki az építési feladatra alkalmas kivitelezőt, aki megtalálta a legmegfelelőbb megoldást.

Mindkét garázsnál ugyanaz a rétegrend érvényesült: a MAPEFLOOR I910 pórustömítő réteg, amelyre rákerült a MAPEFLOOR I910 közbenső réteg kvarchintéssel, és a MAPEFLOOR I301 záró réteggel fejezte be a munkát kivitelező.

 

www.mapei.hu

 

 

Bemutatkozás

A Magyar Építéstechnika az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), valamint a Magyar Építőanyag és Építőipari Termék Szövetség (MÉASZ) hivatalos lapja. Iránymutató szakfolyóirat a magyarországi építőipar teljes szférájára. Gyakorlati beállítottságú, az építőipar valamennyi területével – a tervezéstől az alapanyaggyártáson keresztül a magas- és mélyépítő-ipari kivitelezéséig, ezek műszaki fejlesztéséig – számos szakmai témával foglalkozó, általános építőipari műszaki-kereskedelmi szakfolyóirat. Beszámol a szakterület műszaki fejlődéséről, az új technológiákról és termékekről, megoldást kínál a felvetődő problémákra. Rendszeresen tudósít az építőipar fontosabb hazai és külföldi eseményeiről, kiállításokról, kongresszusokról, szakmai tanácskozásokról. Különös figyelmet fordít olyan szakterületek példákkal illusztrált bemutatására, amelyek a tervezőknek, a kivitelezőknek, a kereskedőknek és a felhasználóknak, valamint a legkorszerűbb ismereteket elsajátítani kívánó tanulóifjúságnak egyaránt fontosak.

Eseménynaptár

Február 2019
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Keresés

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web