2019. február 18., hétfő

 

 

Fél év alatt építenék fel egy Balaton melletti kistelepülésen, Nemesvámoson Magyarország első kenderbeton-intézményét, egy Waldorf-óvodát. A Kenderház Magyarország szakemberei a tervek szerint augusztusban kezdik az alapozási és szerkezetépítési munkálatokkal, 2019 januárjában pedig már át is adnák a kenderovit.

A Kenderház Magyarország szakemberei 2018. június elején voltak műszaki egyeztetésen az óvodaépületről, amit a megrendelők az ökologikus szemlélet mellett szeretnének felépíteni, ezzel is minél ideálisabb környezetet biztosítva a gyerekek számára.

A kenderbeton egyébként a nyugat-európai országokban már ismertebb megoldásnak számít; előnye, hogy természetes anyagból és olcsón építhető magas energetikai minőségű épület. A kenderbetonból épült házaknak jó a páraáteresztő képessége, és a falszerkezetben található hidraulikus mésznek köszönhetően fertőtleníti is a levegőt.

Magyarországon a rendszerváltás és persze a műanyagok elterjedése tönkretették a kenderipart, a hevesi Ecséden viszont nemrég újraindították a termelést. A szigorú előírások miatt 2016 nyaráig nem is lehetett kenderből házat építeni.

 

www.kenderhazmagyarorszag.hu/blog

 

 

Bemutatkozás

A Magyar Építéstechnika az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), valamint a Magyar Építőanyag és Építőipari Termék Szövetség (MÉASZ) hivatalos lapja. Iránymutató szakfolyóirat a magyarországi építőipar teljes szférájára. Gyakorlati beállítottságú, az építőipar valamennyi területével – a tervezéstől az alapanyaggyártáson keresztül a magas- és mélyépítő-ipari kivitelezéséig, ezek műszaki fejlesztéséig – számos szakmai témával foglalkozó, általános építőipari műszaki-kereskedelmi szakfolyóirat. Beszámol a szakterület műszaki fejlődéséről, az új technológiákról és termékekről, megoldást kínál a felvetődő problémákra. Rendszeresen tudósít az építőipar fontosabb hazai és külföldi eseményeiről, kiállításokról, kongresszusokról, szakmai tanácskozásokról. Különös figyelmet fordít olyan szakterületek példákkal illusztrált bemutatására, amelyek a tervezőknek, a kivitelezőknek, a kereskedőknek és a felhasználóknak, valamint a legkorszerűbb ismereteket elsajátítani kívánó tanulóifjúságnak egyaránt fontosak.

Eseménynaptár

Február 2019
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Keresés

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web