2024. április 16., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

Roto a FENSTERBAU FRONTALE 2018 szakkiállításon

Roto-Fensterbau-StandHa páros év, akkor FENSTERBAU FRONTALE kiállítás Nürnbergben, amely az iparág egyik meghatározó nemzetközi vására. Az „okos otthon" megoldásokat fókuszba helyező eseményen a Roto a témához kapcsolódó megoldásai mellett legújabb, gazdaságosságot és kényelmet szolgáló innovációit is bemutatta.

Azt a kijelentést, hogy a FENSTERBAU FRONTALE az iparág egyik meghatározó nemzetközi vására, a 2018-as adatok is alátámasztják. 814 kiállító jelent meg 64 000 m2 kiállítási felületen, a kiállítók 50%-a külföldi volt és 42 különböző országból érkezett, míg a 110 000 látogató több mint 123 országból.

Ezen számok alapján nem meglepő, hogy az eseményen részt vevő összes kiállító kiemelt figyelmet fordít standja minőségére, ahogyan azt a Roto is tette.

A Roto idén 1100 m2 területen állított ki, és mutatta be a modern építészetet, 4 fő téma – gazdaságosság, biztonság, kényelem és dizájn – köré csoportosítva, valamint a hozzájuk kapcsolódó termékeket. A kiállítási termékek elhelyezését, valamint a vendégek vezetését úgy tervezték, hogy a program mindig az egyes szekciók központi mintaterméknél fejeződjön be.

Roto-NXROTO NX – A BUKÓ/NYÍLÓ VASALATOK ÚJ GENERÁCIÓJA

A Roto szemszögéből a 2018-as év egyértelműen az új Roto NX bukó-nyíló vasalatcsaládról szól. A tavalyi év őszén bejelentett új terméket a nagyközönség először Nürnbergben tekinthette meg. Az NX család az ismert és elismert Roto NT által kitaposott úton halad tovább, csak mindent egy kicsit jobban csinál.

Először is a vasalatrendszer nagyfokú gazdaságosságot kínál. A gyártásban és a beépítés során egyszerű és gyors szerelést tesz lehetővé. Ezen kívül jelentősen csökkenti a raktározási és logisztikai költségeket, így időt és pénzt takarít meg. A továbbiakban a gyártó célja a nyílászáróknál az alkatrészek darabszámának tartós csökkentése.

Erre a gyakorlatban az univerzális jobbos/balos kialakítású alkatrészek (olló- és sarokcsapágy, ollóelőlap) használata, valamint a rúdzárelőlapról a zártest/cilinderzártest lecsatlakoztatása ad lehetőséget. Ezen kívül a program magas minőségi színvonalat garantál és teljesíti a releváns szabványokat.

Másodszor a „Roto NX" több tekintetben kifejezetten a biztonság záloga. Így a „TiltSafe" ablak esetében kiegészítő elemekkel kombinálva bukó állásban RC 2 szerinti betörésgátlást lehet elérni. Ezen felül az alkalmazása biztonságosabb, mivel magasabb tartóterhelések válnak lehetségessé már a standard kivitel esetében is. Végül az átfogó szortiment a rugalmasság, megbízhatóság és ezzel a döntésbiztonság maximumát nyújtja.

Harmadszor: a rendszer növeli a kényelmet. Egyrészt könnyű kezelhetőségével és tartós működőképességével nagyon felhasználóbarát. Másrészt emeli a lakáskomfortot, például az integrált résszellőztető által és az épületautomatizálási rendszerekbe történő problémamentes integrálhatóságával.

Negyedszer: a teljes vasalatcsalád igényes dizájnnal rendelkezik. Köszönhetően többek között a decens takaróknak, rejtett csavaroknak és esztétikus porszórásnak, mint amilyen az új titánfelület. Ezen kívül a rendszer a nagyobb üvegfelületekkel rendelkező – a mai trendeknek megfelelő – modern helyiségkialakításhoz friss impulzust biztosít, mivel lehetővé teszi a 200 mm-rel nagyobb, 2800 mm-es nyílászáró magasságot.

Roto-Patio-InowaROTO PATIO INOWA – AZ ÖTLETES VASALAT

A Roto, Gutmann, Leitz, Deventer és Homag vállalatok együttműködésének az eredménye az a tolórendszer, amelyet első ízben a 2018-as FENSTERBAU FRONTALE vásáron mutattak be. A szerkezetet az Oberwolfach településen található Erich Schillinger GmbH vállalat készítette. Az együttműködés célja az, hogy a fa/alumínium ablakok és ajtók gyártóinak egy olyan megoldást mutassanak fel, amellyel minőségi, jól hőszigetelt szerkezeteket tudnak legyártani maximum 200 kg szárnytömegig.

A szerkezet lelke az újgenerációs Roto Patio Inowa tolóvasalat. A rendszer igazi előnye a mozgószárny emelés nélküli eltolhatósága és az innovatív tokra merőleges záródási mozgásból eredő különösen magas szorítónyomás (légáteresztés: DIN EN 1026 / 12 207 szerinti 4. osztály). A kilincs által vezérelt, körkörösen elhelyezkedő záródási pontok kényelmes és nagy erőkifejtéstől mentes záródást biztosítanak.

Az innovatív tolószerkezet letisztult dizájnnal és hatalmas üvegfelülettel rendelkezik, míg a komfortküszöb akadálymentes közlekedést tesz lehetővé a DIN 18040 szabványnak megfelelően.

ROTO COM-TEC – OKOS OTTHONHOZ OKOS VASALATALKATRÉSZEK

Roto Com TecA kiállítás egyik vezető témája az okos otthon volt, köszönhetően – nem utolsósorban – a Rotonak is, mivel a vasalatbeszállító itt mutatta be Roto Com-Tec elnevezésű okos vasalatalkatrészeit. Az épületautomatizálási rendszerekbe az „EnOcean" vezeték nélküli adatátviteli technológiát használó szenzorok egyszerűen és gyorsan integrálhatók.

A nyitásérzékelők – amelyekből 3 különböző típus szerepel a termékpalettán – az ablakszárnyra szerelve lehetővé teszik a vasalat pozíciójának pontos és megbízható érzékelését és az adatok továbbítását az épületautomatizálási központba. A Roto megoldást egy Hub és egy mobil alkalmazás (App) teszi teljessé, amelyek lehetőséget biztosítanak a felhasználóknak a valós idejű állapotlekérdezésre is okostelefonjaik segítségével.

Az „EnOcean", egy a piacon hosszú évek óta jelen lévő nyílt, nemzetközi vezeték nélküli adatátviteli szabvány (ISO/IEC 14543-3-10). A rendszerhez a piacon már fellelhető „EnOcean" programok és eszközök bármikor hozzákapcsolhatók, így a 2018 végétől szállítható újdonság széles alkalmazási lehetőséggel illeszthető bele az automatizált otthonok rendszerébe.

TALÁLKOZZUNK KÉT ÉV MÚLVA!

Mindez csupán kis szelete annak a termékpalettának, amellyel a Roto a 2018. évi kiállításon megjelent és amelyet partnerei számára kínál. Találkozzunk két év múlva is!

 

Roto-Logo-neuwww.roto.hu

 

 

Bemutatkozás

A Magyar Építéstechnika az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), valamint a Magyar Építőanyag és Építőipari Termék Szövetség (MÉASZ) hivatalos lapja. Iránymutató szakfolyóirat a magyarországi építőipar teljes szférájára. Gyakorlati beállítottságú, az építőipar valamennyi területével – a tervezéstől az alapanyaggyártáson keresztül a magas- és mélyépítő-ipari kivitelezéséig, ezek műszaki fejlesztéséig – számos szakmai témával foglalkozó, általános építőipari műszaki-kereskedelmi szakfolyóirat. Beszámol a szakterület műszaki fejlődéséről, az új technológiákról és termékekről, megoldást kínál a felvetődő problémákra. Rendszeresen tudósít az építőipar fontosabb hazai és külföldi eseményeiről, kiállításokról, kongresszusokról, szakmai tanácskozásokról. Különös figyelmet fordít olyan szakterületek példákkal illusztrált bemutatására, amelyek a tervezőknek, a kivitelezőknek, a kereskedőknek és a felhasználóknak, valamint a legkorszerűbb ismereteket elsajátítani kívánó tanulóifjúságnak egyaránt fontosak.

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web