2019. február 17., vasárnap

 

 

GVB-20Megújult vezetéssel, koncepcióval és technológiával, Grabarics Vasbeton – GVB – néven működik tovább a Hevesi vasbeton-előregyártó üzem. A Grabarics Építőipari Kft. az elmúlt év során, több lépcsőben, tartós bérleti szerződéssel vette át az üzem működtetését.

GYÁRTÁSI SPEKTRUM

A jelenleg mintegy 60 főt foglalkoztató gyárban elsősorban előregyártott vasbeton csarnok-vázszerkezetek, pillérek, gerendák, szelemenek, lábazati panelek készülnek.

GVB-18E mellett szintén a GVB gyártja a Grabarics Kft. saját generálkivitelezési projektjeihez és fejlesztéseihez szükséges, előregyártott kéreg-födémelemeket, támfalakat, látszóbeton mellvédeket, erkélyelemeket, lépcsőket is.

Az üzem jelenleg egy műszakban működik, így havonta 900–1000 m3 termék előállítására képes. Egy-egy szériadarab akár 40 tonnás és 36 méteres is lehet, ez azonban nem a felső határ, az üzem saját tervezőgárdájára támaszkodva ennél jóval nagyobb egyedi elemeket is elő tud állítani. Jelenleg a külső megrendelések és a saját projektek aránya a kapacitásokban 70–30% a piaci megrendelések javára, de ez a szerződésállomány alapján folyamatosan változik.

GVB-21GVB-14

JELENTŐS FEJLESZTÉSEK

Ehhez a teljesítményhez komoly fejlesztésekre is szükség volt. A közelmúltban beállítottak egy betonacél-gyártó gépsort, ami az előregyártó üzem mellett az anyacég monolit szerkezetépítéseihez szükséges acélmennyiséget is kiszolgálja. Munkába állt emellett 4 billenőasztal és lépcsősablon, aminek köszönhetően több falelem készülhet, és számos helyen ki lehet váltani a monolit lépcsőkarokat a projektek során. Ezzel nincs vége a fejlesztéseknek, a közeljövőben az üzem új vasbeton termékei más területeken is bemutatkoznak majd.

 

www.grabarics.hu

 

 

Bemutatkozás

A Magyar Építéstechnika az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), valamint a Magyar Építőanyag és Építőipari Termék Szövetség (MÉASZ) hivatalos lapja. Iránymutató szakfolyóirat a magyarországi építőipar teljes szférájára. Gyakorlati beállítottságú, az építőipar valamennyi területével – a tervezéstől az alapanyaggyártáson keresztül a magas- és mélyépítő-ipari kivitelezéséig, ezek műszaki fejlesztéséig – számos szakmai témával foglalkozó, általános építőipari műszaki-kereskedelmi szakfolyóirat. Beszámol a szakterület műszaki fejlődéséről, az új technológiákról és termékekről, megoldást kínál a felvetődő problémákra. Rendszeresen tudósít az építőipar fontosabb hazai és külföldi eseményeiről, kiállításokról, kongresszusokról, szakmai tanácskozásokról. Különös figyelmet fordít olyan szakterületek példákkal illusztrált bemutatására, amelyek a tervezőknek, a kivitelezőknek, a kereskedőknek és a felhasználóknak, valamint a legkorszerűbb ismereteket elsajátítani kívánó tanulóifjúságnak egyaránt fontosak.

Eseménynaptár

Február 2019
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Keresés

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web