2019. február 17., vasárnap

 

 

kepÚj, a kkv-nek szóló hitelkonstrukciót dolgozna ki a kereskedelmi bankokkal együttműködve az MFB – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bernáth Tamás, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója május 18-án.

A kereskedelmi bankokkal együttműködésben szeretné nyújtani új, kkv-knak szóló hitelkonstrukcióját a Magyar Fejlesztési Bank (MFB), amelynek lényege a versenyképesség fokozása lenne – mondta a bank elnök-vezérigazgatója.

Már-már tőkepótló jelleggel, egy része olyan későbbi egyben való visszafizetést tenne lehetővé, ami egy időre mentesíti a hitelt felvevő vállalkozót attól, hogy a törlesztéssel, a hitel nagyon gyors visszafizetésével kelljen törődnie – mondta. „Terveink szerint ez fix kamatozású lenne, ami azt jelenti, hogy akár 10 évre is biztonságosan tervezhetne az adott vállalkozás" – tette hozzá Bernáth Tamás. Mindez azt is jelenti, hogy ha idén sikerül ezzel a termékkel piacra lépniük, eleinte magasabb lesz a kamatszint, mint a jelenlegi változó kamatok.

Bernáth Tamás kiemelte, hogy az új hitelkonstrukció várhatóan több, a kkv-knál jelentkező problémát egyszerre tud majd kezelni. Többek között csökkentené a kkv-k sokat emlegetett tőkehiányát és – a fix kamatozáson keresztül – csökkentené a kockázatot, megoldhatná a kereskedelmi bankoktól elvárt, de csupán részben megvalósított hitelezésnövekedést, továbbá – és ez a konstrukció talán legfontosabb célja – megoldaná a beruházási ráta növelését.

A fenntartható növekedés egyik fontos eleme, mondta Bernáth Tamás, hogy „beruházásokat szeretnénk ezzel lehetővé tenni, és ezek megtérüléséből visszakérni a hitelt. Ez a hosszú távú gondolkodás egyrészt bizalmat kelt a vállalkozókban, amelynek hatására beruházásokkal fogják fokozni a gazdaság növekedését, másrészt pedig újszerű, és kiegészíti a jelenlegi kereskedelmi banki termékkínálatot".

A Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója azt is elmondta, hogy a bankszövetséggel is rövidesen egyeztetni fognak az új termékről, ez várhatóan heteken belül meg is fog történni.

 

Forrás: infostart/inforádió/

 

 

Bemutatkozás

A Magyar Építéstechnika az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), valamint a Magyar Építőanyag és Építőipari Termék Szövetség (MÉASZ) hivatalos lapja. Iránymutató szakfolyóirat a magyarországi építőipar teljes szférájára. Gyakorlati beállítottságú, az építőipar valamennyi területével – a tervezéstől az alapanyaggyártáson keresztül a magas- és mélyépítő-ipari kivitelezéséig, ezek műszaki fejlesztéséig – számos szakmai témával foglalkozó, általános építőipari műszaki-kereskedelmi szakfolyóirat. Beszámol a szakterület műszaki fejlődéséről, az új technológiákról és termékekről, megoldást kínál a felvetődő problémákra. Rendszeresen tudósít az építőipar fontosabb hazai és külföldi eseményeiről, kiállításokról, kongresszusokról, szakmai tanácskozásokról. Különös figyelmet fordít olyan szakterületek példákkal illusztrált bemutatására, amelyek a tervezőknek, a kivitelezőknek, a kereskedőknek és a felhasználóknak, valamint a legkorszerűbb ismereteket elsajátítani kívánó tanulóifjúságnak egyaránt fontosak.

Eseménynaptár

Február 2019
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Keresés

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web