2019. február 17., vasárnap

 

 

2018. május 22-én megjelent a kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 94/2018. (V. 22.) kormányrendelet. Az építésügyben továbbra is több tárca érintett.

A miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely felel az építésügyi szabályozásért és építéshatósági ügyekért, további 17 feladat mellett, Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter 23 hatásköre közül az egyik az építésgazdaság.

Az építő szakmát érintő további területek, mint a kulturális örökség védelme, a településfejlesztés és településrendezés, illetve a területrendezés szintén Gulyás Gergely felügyelete alá tartozik majd, míg Palkovics László felel az állami infrastruktúra-beruházásokért, a nem európai uniós fejlesztési források felhasználásához kapcsolódó fejlesztéspolitikáért, a területfejlesztésért, a víziközmű-szolgáltatásért, továbbá a szakképzésért és felnőttképzésért.

Pintér Sándor belügyminiszter hatáskörébe sorolták a településüzemeltetés, a kéményseprő-ipari tevékenység, a vízgazdálkodás felügyeletét, Varga Mihály pénzügyminiszter felel a lakásgazdálkodásért és lakáspolitikáért, továbbá a terü-letfejlesztés stratégiai tervezéséért; az agrárminiszter, Nagy István felügyeli az ingatlan-nyilvántartást, és az ő felelősségi körébe tartozik majd a környezetvédelem is. A sportlétesítmény-fejlesztés és gazdálkodás felelőse az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós lesz.

 

Forrás: http://www.kozlonyok.hu/nkonline/mkpdf/hiteles/mk18070.pdf

 

 

Bemutatkozás

A Magyar Építéstechnika az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), valamint a Magyar Építőanyag és Építőipari Termék Szövetség (MÉASZ) hivatalos lapja. Iránymutató szakfolyóirat a magyarországi építőipar teljes szférájára. Gyakorlati beállítottságú, az építőipar valamennyi területével – a tervezéstől az alapanyaggyártáson keresztül a magas- és mélyépítő-ipari kivitelezéséig, ezek műszaki fejlesztéséig – számos szakmai témával foglalkozó, általános építőipari műszaki-kereskedelmi szakfolyóirat. Beszámol a szakterület műszaki fejlődéséről, az új technológiákról és termékekről, megoldást kínál a felvetődő problémákra. Rendszeresen tudósít az építőipar fontosabb hazai és külföldi eseményeiről, kiállításokról, kongresszusokról, szakmai tanácskozásokról. Különös figyelmet fordít olyan szakterületek példákkal illusztrált bemutatására, amelyek a tervezőknek, a kivitelezőknek, a kereskedőknek és a felhasználóknak, valamint a legkorszerűbb ismereteket elsajátítani kívánó tanulóifjúságnak egyaránt fontosak.

Eseménynaptár

Február 2019
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Keresés

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web