2018. október 20., szombat

 

 

 

A fejlesztési tárca Agenda 2030 céljaihoz kapcsolódó, eredményes tevékenységének hatásairól számolt be Mernyei Ákos európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár az Agenda 2030 az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetségében című eseményen 2017. november 17-én, Zalaegerszegen.

A helyettes államtitkár elmondta, hogy a kormány az elmúlt időszakban számos intézkedést tett a megújuló energiák felhasználásának és az energiahatékonyság növelésének érdekében. Ezek közül is kiemelendő a megújuló energiaforrásokból előállított villamosenergia támogatási rendszer (METÁR) bevezetése és az Otthon Melege Program, amelynek célja a lakossági energiafelhasználás hatékonyságának javítása, a hazai szén-dioxid kibocsátás csökkentése.

A programban az indulástól számítva összesen 29 milliárd forint összegben meghirdetett alprogramok eddig 130 ezer háztartás energetikai korszerűsítését segítették elő.

Mernyei Ákos hangsúlyozta a fejlesztési tárcához nemzeti koordinációjában megvalósuló szemléletformáló kampány, az Európai Mobilitási Hét jelentőségét is, amely a fenntartható városi mobilitási kezdeményezéseket népszerűsíti.

A kontinens legnagyobb környezetvédelmi-közlekedési kampányához Magyarország ötven ország versenyében, Ausztria és Spanyolország mögött a harmadik helyen végzett a több mint 200 csatlakozott településsel.

 

 

Forrás: NFM

 

 

Bemutatkozás

A Magyar Építéstechnika az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), valamint a Magyar Építőanyag és Építőipari Termék Szövetség (MÉASZ) hivatalos lapja. Iránymutató szakfolyóirat a magyarországi építőipar teljes szférájára. Gyakorlati beállítottságú, az építőipar valamennyi területével – a tervezéstől az alapanyaggyártáson keresztül a magas- és mélyépítő-ipari kivitelezéséig, ezek műszaki fejlesztéséig – számos szakmai témával foglalkozó, általános építőipari műszaki-kereskedelmi szakfolyóirat. Beszámol a szakterület műszaki fejlődéséről, az új technológiákról és termékekről, megoldást kínál a felvetődő problémákra. Rendszeresen tudósít az építőipar fontosabb hazai és külföldi eseményeiről, kiállításokról, kongresszusokról, szakmai tanácskozásokról. Különös figyelmet fordít olyan szakterületek példákkal illusztrált bemutatására, amelyek a tervezőknek, a kivitelezőknek, a kereskedőknek és a felhasználóknak, valamint a legkorszerűbb ismereteket elsajátítani kívánó tanulóifjúságnak egyaránt fontosak.

Eseménynaptár

Október 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Keresés

jegyvasarlas 120 240

greenwalk 180x240

MEHI-kepzes 180x180

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web